dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Ga voor een bohemian interieur

Wil je je huis inrichten in een nieuwe stijl? En wil je weer eens iets anders dan een industriële stijl of een botanische inrichting? Kies dan voor de bohemian stijl. Het is een stijl die eigenlijk heel breed is. Een belangrijk kenmerk van deze stijl is dat het veel kleur en creativiteit bevat. Maar je kunt het zo kleurrijk en uitgesproken maken als wat jij zelf mooi vindt. Doordat je je eigen creativiteit kwijt kan, kun je kleuren, patronen en designs naar hartenlust met elkaar combineren. De bohemian stijl is vaak gebaseerd op oosterse invloeden. Daar is het namelijk gebruikelijk om met veel kleur en patronen te werken. Zo staat de bohemian stijl ook bekend om het gebruik van warme kleuren zoals roze, goud of oranje. De kleuren zijn voornamelijk gebaseerd op specerijkleuren die in oosterse landen worden gebruikt. Maar eigenlijk zijn alle kleuren wel ideaal voor een bohemian stijl, als het maar zo kleurrijk mogelijk is. Bij de grootste woonboulevard in Nederland kun je veel meubels vinden die horen bij de bohemian stijl.

Neutraal in de basis

Het is verstandig om je basis in je woning neutraal te houden omdat er veel gebruik wordt gemaakt van kleuren. Kies daarom bijvoorbeeld voor lichte muren zodat je voor de meubels en accessoires kunt kiezen voor veel kleur. Ook een lichte ondergrond zoals een houten vloer is mooi in een bohemian inrichting en je kunt dan veelkleurige tapijten neerleggen voor het oosterse gevoel. Met de accessoires kun je helemaal uitpakken met een bohemian stijl. Je kunt kiezen voor accessoires in goud en zilver of in diverse kleuren. Laat je creativiteit de loop en combineer uitgesproken bijzondere accessoires met eenvoudige accessoires of planten. Wil je echt kleurrijk wonen? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een opvallende kleur voor je muren. Denk bijvoorbeeld een kleur zoals rood, geel of azuurblauw of paars. Combineer het met oranje en gele kussens of donkerblauwe meubels en het wordt een super geheel. Op die manier pak je echt uit en is heel jouw woning een fantastisch gevarieerd kleurenpalet.

Materialen die passen bij een bohemian stijl

Niet alleen veel kleuren kun je met elkaar combineren, maar bij de bohemian stijl mag je ook materialen en texturen combineren. Zo kun je fluweel met een andere stof of met riet combineren. Je kun bijvoorbeeld op de bank kussens in verschillende materialen en kleuren met elkaar combineren. Zo wordt een eenvoudige bank gelijk een kleurrijk geheel. Ook kun je kiezen voor een mooi gevarieerd vloerkleed op de vloer. Je kunt kiezen voor een natuurlijk materiaal zoals wol, linnen of sisal. Kies dan ook voor een vloerkleed met een veel kleuren zijn verwerkt. Een ander leuk idee is om een kleed op te hangen aan een muur, zo heb je gelijk een saai witte muur een heel ander zicht gegeven. Wil je nog meer andere materialen gebruiken? Denk dan aan materialen zoals wol, hout, riet, aardewerken en rotan. Combineer dit met veel verschillende kleuren en een bohemian stijl is compleet.

 

 

Leave a Response