dinsdag, oktober 3, 2023
SlaapkamerWonen

Optimaliseer je slaapkamer voor een betere nachtrust

Optimaliseer je slaapkamer voor een betere nachtrust

Eindelijk, na een lange (werk)dag mag je weer in je eigen bedje stappen. Doodmoe stap je het bed in, maar voordat je het weet lig je met open ogen naar het plafond te staren. Herkenbaar? Dan ben je zeker niet alleen. Steeds meer Nederlanders kampen met slaapproblematiek. Uit onderzoek blijkt dat het aantal patiënten met ernstige slaapproblemen de afgelopen jaren sterk is toegenomen. Steeds vaker grijpen mensen naar sterke medicatie om hun nachtrust te verbeteren. Maar wist je dat dit lang niet altijd nodig is? Door het daadwerkelijke probleem te achterhalen, blijkt vaak dat de oplossing eenvoudiger is dan het in eerste instantie leek. Zo kan het optimaliseren van je slaapkamer en de bedden in huis uiteindelijk bijdragen aan een betere nachtrust. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Wij geven enkele tips!

Musthaves in bed

Bij het optimaliseren van de slaapkamer is het eerst belangrijk om het bed aan te pakken. Dit is immers hét belangrijkste meubelstuk in de kamer. Deze prachtige uitvinding hoort jou een betere nachtrust te verschaffen. Daar moet je hem echter wel wat bij helpen. Niemand slaapt immers lekker onder een dekbed waar de vulling uit is, een matras met enorme kuilvorming en een hoofdkussen dat zijn langste tijd wel heeft gehad. Bekijk daarom eerst of jouw slechtere nachtrust niet een praktische oorzaak heeft. Misschien ervaar je wel fysieke ongemakken doordat het bed niet (meer) is uitgerust met de juiste spullen en accessoires.

De dekbedden van Weidswonenenslapen zijn allemaal gericht op het verbeteren van de nachtrust. Wanneer je voor de juiste vulling kiest, zal je merken dat het slapen je al veel beter af gaat. Denk hierbij goed aan de eigenschappen van een dekbed die jij belangrijk vindt. Transpireer je bijvoorbeeld veel in bed? Dan is een vocht- en warmteregulerend dekbed, zoals dons of wol, een uitstekende keuze. Vind je het fijn als het dekbed wat zwaarder voelt? Kies dan voor wol. Moet deze juist wat luchtiger zijn? Dan is een donzen dekbed meer geschikt. Voor mensen met een huisstofmijtallergie zijn synthetische dekbedden juist weer meer geschikt.

Ook het hoofdkussen speelt een zeer belangrijke rol bij het bevorderen van de nachtrust. Geen enkel hoofdkussen heeft het eeuwige leven. Daarom is het belangrijk om deze eens in de zoveel tijd te vervangen. Zeker wanneer je fysieke ongemakken zoals nek- en hoofdpijn bij het opstaan begint te ervaren. Met een silvana kussen bij weidswonenenslapen beschik je direct over een kwalitatief kussen, eentje die extra support biedt voor betere nachten.

Creëer rust in de slaapkamer

Neem ook de styling van je slaapkamer eens onder de loep. Worden er veel drukke kleuren gebruikt of staan er wel heel veel accessoires in de kamer? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. In de slaapkamer geldt: less is more. Plaats enkel accessoires als deze een duidelijke praktische functie hebben. Gebruik daarnaast rustgevende kleuren, zodat je makkelijker je rust kunt vinden als je in bed stapt.

Slaapverwekkende planten

Het kan ook geen kwaad om wat planten in de slaapkamer te zetten. Planten werken lucht reinigend, geven extra zuurstof en sommigen beschikken zelfs over enkele slaapverwekkende kwaliteiten. Zo kan lavendel de bloeddruk laten dalen en stress verminderen, waardoor jij sneller in slaap valt. Vraag eventueel in het tuincentrum na welke planten geschikt zijn voor de slaapkamer, zodat jij van de best eigenschappen kunt profiteren.

Leave a Response