maandag, juli 22, 2024
BadkamerWonen

Een gids voor het kiezen van de perfecte badkamerspiegel

Een gids voor het kiezen van de perfecte badkamerspiegel

De toevoeging van een spiegel is een must in elke badkamer’; dit is ongeveer het enige stukje informatie dat sommige huiseigenaren weten, terwijl het kiezen van het juiste type, de juiste stijl en het juiste formaat hun hoofd op hol brengt! Als u tot deze groep mensen behoort, nemen we het u niet kwalijk dat u de druk voelt om de juiste beslissing te nemen bij het kiezen van een spiegel voor uw badkamer. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een badkamerspiegel die de ruimte op de beste (of slechtste) manier zal beïnvloeden. Van functionaliteit tot esthetiek; wij helpen u het juiste stuk te kiezen door verschillende aspecten van badkamerspiegels te behandelen, evenals de ruimte waarvoor ze bedoeld zijn.  

Badmeubels en spiegels

Eenvoudig gezegd is een badmeubel spiegel bedoeld om boven de wastafel of het wastafelmeubel te hangen, evenredig gecentreerd tussen de verlichting en de wastafel. Dit is misschien wel het meest voorkomende type badkamerspiegel en is verkrijgbaar in een groot aantal stijlen en maten. Het kan gaan om een grote enkele wandspiegel of twee paar direct boven elke wastafel in een master ensuite.

Richel spiegels

Uitgerust met een richel onderaan de spiegel zijn ze functioneler en decoratiever dan traditionele badkamerspiegels. Op de richel kan een kleine bloempot worden geplaatst, samen met een beker voor tandenborstels.

Kast spiegels

Spiegelkast badkamer is ook één van de mogelijkheden om simpel en snel een spiegel te plaatsen in een badkamer aan een kast. Deze zijn gemaakt van verschillende soorten materialen – hout, plastic of metaal – en bieden extra opbergruimte. Ze worden vaak gebruikt in badkamers met weinig of geen ruimte op het aanrecht en bieden plaats aan producten voor mondhygiëne, huidverzorgingsproducten en alle andere benodigdheden die u gemakkelijk kunt opbergen. 

Spiegels zonder lijst

Zoals de naam al aangeeft, is er geen kader rond dit soort spiegels, zodat u een strak, eenvoudig ontwerp overhoudt dat perfect past bij minimalistische en hedendaagse badkamerinterieurs. 

Omkaderde spiegels

Om karakter en design toe te voegen zijn ingelijste spiegels verkrijgbaar in een eindeloze lijst van materialen, stijlen, patronen, kleuren en meer. Bij het zoeken naar een ingelijste badkamerspiegel die bij uw badkamerstijl past, zijn er talloze opties om uit te kiezen. 

Verlichte & LED-verlichte spiegels

Badkamerspiegels met verlichting aan de voor- of achterkant worden gecategoriseerd als verlichte spiegels. Ze zijn functioneel en esthetisch aangenaam om te gebruiken in een badkamerruimte en passen in verschillende badkamerstijlen. Hollywood-spiegels, spiegels met verlichting aan de voorkant en spiegels met verlichting aan de achterkant zijn misschien wel de meest voorkomende van deze soorten verlichte spiegels. Wanneer u de stijl van uw badkamer hebt bepaald, kunt u zich gaan verdiepen in de verschillende soorten/stijlen voor het kiezen van een moderne badkamer spiegel met verlichting en andere te overwegen ontwerp punten.

Uitschuifbare spiegels

Deze spiegels zijn bevestigd aan een verlengarm die net als een autokrik kan worden ingetrokken (in dit geval alleen horizontaal) en zijn perfect voor hoekruimtes. Verlichte opties zijn ideaal voor make-up en scheren.

Leave a Response