dinsdag, mei 30, 2023
InterieurWonen

Nostalgie met een retro interieur

Nostalgie met een retro interieur

Word jij helemaal blij van elementen die een nostalgisch gevoel oproepen? Dan gaat jouw hart zeker een stukje sneller kloppen van een retro interieur. Deze woonstijl is terug van weg geweest en hij zal zeker nog een lange tijd blijven hangen. Eigenlijk spreekt de interieurnaam al voor zichzelf, deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruiken van ‘oude’ elementen in het interieur. Het gaat hier vooral om items uit de jaren ’60. Zijn de elementen die je in je leefruimte gebruikt uit de latere jaren? Dan neigt dit meer naar vintage. Welke items uit eerdere tijdperiodes je ook prefereert, we houden van het hergebruiken van oude items. Daarom zijn we ook zo enthousiast over deze woonstijl. Natuurlijk zijn er allerlei verschillende manieren waarop je een retro interieur kan creëren. Over die verschillende manieren vertellen wij je in deze blog meer!

Retro vintage

Zoals we hierboven al benoemd hebben, komen retro meubelen officieel uit de jaren ’60. Maar ze mixen met tweedehands items uit latere jaren zorgt voor een fantastische mix. Vintage winkels staan op dit moment vol met meubels met een typisch Deens design. Prachtige dressoirs, stoelen, en banken. Deze items zijn te herkennen aan de slanke poten in combinatie met het houtwerk en slanke vormen. Om een extra touch te geven aan jouw retro vintage woonkamer, kan je een Persisch tapijt in jouw voorkamer plaatsen. Op deze manier haal je zelfs nog een stukje van de bohemian interieur stijl in huis.

Retro modern

Retro is eigenlijk met alles te stijlen, zo dus ook met moderne items. Er zijn allerlei soorten retro meubels met een modern randje te vinden. Ga bijvoorbeeld voor een modern retro bank, en combineer hem met kussens met een vrolijke retro print. Ook planten kunnen niet ontbreken bij een retro woonstijl, plaats ze in keramische potten met een donkere glazuurlaag. Voor raam decoratie is het plaatsen van shutters een goede optie. Shutters zijn een combinatie van het ouderwetse van luiken met moderne van jaloezieën. Passen zwarte shutters in jouw interieur of matchen witte shutters beter? De stijl zit soms gewoon in de details!

Stoer retro

In de retro tijd werd er veel gebruik gemaakt van kleuren, bruin, groen en oranje. Deze kleuren zijn niet weg te denken uit het retrotijdperk. Het is dan ook een aanrader om deze kleuren in jouw woonkamer terug te laten komen. Kies bijvoorbeeld voor een donker groene velvet bank, combineer hem met een mooie houten salon tafel om het helemaal af te maken.

Leave a Response