maandag, juli 22, 2024
Wonen

5 tips voor het inrichten van een klein terras

5 tips voor het inrichten van een klein terras

Met een klein terras lijken je mogelijkheden beperkt. Veel mensen zetten alleen een tuinstoel neer, voor wanneer de zon schijnt en laten het daarbij. Met de juiste tuinmeubelen kan ook jij jouw kleine terras omtoveren tot een gezellige zitplaats. In dit blog geven we je 5 tips om jouw terras in te richten.

Tip 1: Bedenk waar jij jouw terras voor wilt gebruiken.

Waar jij jouw terras voor wilt gebruiken is bepalend voor hoe jij jouw terras inricht. Wil jij jouw terras gebruiken om te ontspannen in het zonnetje? Wil je gezellig kunnen dineren op een warme zomeravond? En wil je daarnaast ook ruimte houden voor planten? Eventueel kun je kiezen voor verticaal tuinieren.

Tip 2: Stel vast hoeveel mensen er gebruik gaan maken van het terras.

Wonen jullie met meerdere mensen in huis? En willen jullie samen gebruik maken van het terras? Of woon jij alleen en nodig je soms vrienden uit? Aan de hand hiervan kun je vaststellen of je genoeg hebt aan een kleine tuinset met twee tuinstoelen, of dat je meerdere zitplaatsen nodig hebt.

Tip 3: Kies een tuinset die op jouw terras past.

Een klein terras vraagt om een bijpassende tuinset. Meet van tevoren jouw terras op. Is er ruimte voor een kleine tuinset of is een bistro set meer geschikt voor de ruimte die je hebt? Houd ook rekening met de loopruimte rond de set.

Tip 4: Bespaar ruimte met verstelbare of stapelbare tuinstoelen.

Verstelbare tuinstoelen zijn over het algemeen ook in te klappen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een aantal stoelen ingeklapt tegen de muur laten staan, wanneer je ze niet gebruikt. Laat de stapelbare tuinstoelen opgestapeld staan tot je ze nodig hebt. Zo houdt je altijd een opgeruimd terras en heb je tegelijkertijd voldoende stoelen voor visite.

Tip 5: Ga voor een vierkante of ronde tuintafel.

Met een vierkante tuintafel van 90×90 cm of een ronde tuintafel van ø90 cm creëer je eenvoudig een knusse zitplaats. Een kleine tuintafel neemt weinig ruimte in en straalt meteen gezelligheid uit. Dit komt omdat de tuinstoelen intiem staan opgesteld rond het kleine tafelblad.

Leave a Response