vrijdag, februari 26, 2021
BadkamerInterieurWonen

Dit is de reden waarom de badkamer heel belangrijk is

Dit is de reden waarom de badkamer heel belangrijk is

Toen ik een aantal jaren geleden met mijn partner een huis ging kopen, weet ik nog dat iedereen riep let vooral op dit en dat. Nooit werd daarin de badkamer genoemd, terwijl dit voor mij misschien wel één van de belangrijkste plekken van een huis is. Uiteraard begrijp ik dat het belangrijk is dat het huis aan een aantal zaken voldoet zodat je geen bouwval koopt. Geldt dit alleen niet ook voor de badkamer? Als de basis goed gelegd is door bijvoorbeeld een bouwbedrijf dan is dit toch een prettiger idee dan wanneer je weet dat een huis tuin en in dit geval badkamerklusser het even snel in elkaar heeft gezet. De badkamer is voor mij één van de belangrijkste ruimtes in het huis, omdat dit vrijwel de enige plek is, waar ik echt even een momentje voor mijzelf kan pakken. Zonder dat de telefoon gaat, ik beleefd een gesprek moet voeren met de buurvrouw of dat de kinderen constant iets nodig hebben wat blijkbaar alleen mama voor elkaar kan krijgen. De badkamer is de plek waar ik mij even terug trek en waar ik tot rust kan komen. Ik raad dan ook iedereen aan wanneer je op zoek gaat naar een huis, bekijk goed de badkamer!

Dan koop je toch gewoon een nieuwe?

Toen ik bovenstaande deelde met mijn vriendinnen hadden ze allemaal al een reactie klaar, ‘dan koop je toch gewoon een nieuwe?’ Natuurlijk is dat een optie, alleen niet iedereen heeft meteen het budget om ook een goede en vooral mooie badkamer aan te schaffen. Zolang dat budget er niet is, is het toch wel fijn dat je goed en op je gemak kan douchen zonder dat je bang hoeft te zijn dat er ieder moment iets mis kan gaan.

Ik was maar wat blij dat ik de badkamer bij de bezichtiging goed bekeken had. Hierdoor wist ik dat de staat van de badkamer in orde was. Het interieur daarentegen kon wel een opknapbeurt gebruiken, daarom heb ik ook contact gezocht met meerdere badkamerspecialisten. Er zijn er natuurlijk heel veel en allemaal raden ze iets anders aan en garanderen ze dat zij de goedkoopste of de beste zijn. Onze badkamer is uiteindelijk gekocht bij https://www.badenbody.nl/.

Voor de badkamer had ik een aantal specifieke wensen. Zo wilde ik heel graag een regendouche hebben, een onderhoudsvriendelijke cabine en een passend wastafelmeubel. Er moest genoeg ruimte overblijven om ook nog fatsoenlijk te kunnen bewegen dus de wens van een bad heb ik laten varen. Tenslotte kunnen we niet alles krijgen in het leven.Dan koop je toch gewoon een nieuwe

Eind goed al goed

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en ben ik nog steeds heel blij dat ik standvastig bij mijn keuze bleef dat de inspectie van een badkamer belangrijk is. Nu hebben we er zelf voor gekozen om een gedeelte van de badkamer te verbouwen, maar wanneer er van de basis af aan begonnen had moeten worden waren we verder van huis geweest. Nu was het een leuke investering omdat we er iets moois voor terug kregen. Wanneer je deze investering moet doen omdat het echt nodig is, dan voelt het al minder leuk aan. Wij hebben bewust gekozen voor een tijdloze stijl zo kan ik wanneer ik daar zin in heb altijd een aantal accessoires veranderen om er net weer even iets anders van te maken. De badkamer is nu echt mijn plekje waar ik heerlijk tot rust kan komen na een intensieve dag.

Leave a Response