maandag, juli 22, 2024
duurzaamInterieurWonen

De voordelen van LED verlichting

led verlichting voordelen

Nederland staat het aankomende jaar in het teken van de energietransitie. We begrijpen heel goed dat we iets moeten veranderen aan ons gedrag. Nodig om fossiele brandstoffen niet langer uit te putten en naar natuurlijke energiebronnen op zoek te gaan. Natuurlijk moeten we hiervoor ook wel energiebewuster gaan leven. Overstappen op andere energiebronnen alleen is niet voldoende. Daarom is het van belang om je huidige energieverbruik goed onder de loep te nemen. Verlichting speelt hierbij een belangrijke rol. Nederlanders stappen anno 2019 massaal over op LED verlichting. Deze vorm van verlichting is zeer milieuvriendelijk en kan het energieverbruik in de kiem smoren. De voordelen van LED verlichting zijn ongekend. Twijfel jij nog? Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Veelzijdig

LED verlichting is in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn ze voor vrijwel iedere ruimte geschikt en kunnen ze op meerdere manieren binnen een interieur worden verwerkt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan standaard lampen, maar ook inbouwspots LED zijn mogelijk. Deze passen perfect binnen een strak en modern interieur. Bovendien heb je dankzij inbouwspots altijd voldoende licht in huis, zonder dat je enorm veel armaturen hoeft af te stoffen. Een win-win situatie dus!

inbouwspots LED

Milieuvriendelijk

LED verlichting is in vergelijking met spaar- of hallogeenlampen een stuk milieuvriendelijker. Dit heeft voornamelijk te maken met de manier waarop energie wordt omgezet in licht. Bij conventionele verlichting zien we vaak dat veel energie verloren gaat. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je betaalt immers wel voor het gehele energieverbruik, ondanks dat dit je geen licht oplevert. Zonde, nietwaar?

Met LED verlichting is dit probleem gelukkig verleden tijd. De energie wordt voor de volle 100% omgezet in licht. Doordat de lamp op een innovatieve wijze energie omzet in licht, geniet hij ook nog eens van een zeer lange levensduur. Gemiddeld gaat een ledlamp maar liefst 25 jaar mee! In de tussentijd was een hallogeenlamp al minstens 30 keer aan vervanging toe geweest. Die lange levensduur is dus niet alleen goed voor het milieu (minder lampen betekent minder belasting), maar bespaart je ook nog eens een hoop geld op de lange termijn.

Dimbaar

De meeste ledlampen zijn tegenwoordig dimbaar. Hierdoor hou je niet alleen je eigen energierekening in de hand, maar ook de sfeer in huis valt onder jouw controle. Hoe fijn is het om op ieder moment van de dag over het gewenste licht te beschikken? Vaak zien we dat mensen bij het lezen of werken graag over fel en functioneel licht willen beschikken, maar in de avonduren juist van schemerig licht willen genieten. Het kopen van verschillende lichtbronnen is niet altijd even handig. Dimbare ledlampen bieden dan solaas. Door de lamp te dimmen, bepaal jij precies hoe de lichtintensiteit op dat moment moet zijn. Zo beschik je altijd over de juiste lichthoeveelheid in huis.Dimbaar led verlichting

LED inbouwspots – eenvoudig te plaatsen

Ben jij iemand die gezegend is met twee linkerhanden? Maar is je oog toch gevallen op LED inbouwspots en kijk je er nu al tegenop om deze te plaatsen? Dat is helemaal niet nodig! Inbouwspots LED zijn relatief eenvoudig te plaatsen. Daarnaast kan je altijd contact opnemen met de leverancier om jou tijdens de klus bij te staan. Natuurlijk is het ook mogelijk om de klus over te laten aan de professional, maar de meeste doe-het-zelvers (zelfs die met twee linkerhanden) kunnen het zelf.

Leave a Response