maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

Wat kost een traplift gemiddeld?

Wat kost een traplift gemiddeld?

Wanneer je niet meer mobiel genoeg bent om trap te lopen, sta je vaak voor een moeilijke beslissing. Soms is het noodzakelijk om je geliefde woning te verlaten voor een appartement op de begane grond. In sommige gevallen gaan mensen zelfs begeleidend wonen. Dat is niet hoe je je leven een aantal jaar geleden had voorgesteld. Helaas haalt de realiteit je soms in. Doet je lichaam niet meer wat je wilt. Gelukkig hoeft dit niet altijd te betekenen dat je je oude leventje vaarwel moet zeggen. Door middel van trapliften is het mogelijk om langer thuis te blijven wonen, zeker als je hier verder eigenlijk nog goed toe in staat bent. De keus is dan ook snel gemaakt. Ondanks de vele voordelen van trapliften, kleeft er echter ook een groot nadeel aan: de prijs. Trapliften zijn een flinke investering, dat is duidelijk. Maar wat kost een traplift gemiddeld en is het mogelijk om hierop te besparen?

Kosten van een traplift

Trapliften zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Wat kost een traplift gemiddeld? Daar is geen duidelijk antwoord op te geven. Dit hangt van meerdere factoren af. Allereerst natuurlijk aan de trap waarop de traplift wordt geïnstalleerd. Wanneer je over een complexe trap met meerdere bochten beschikt, zal je logischerwijs meer geld kwijt zijn dan bij een rechte trap. Ook je persoonlijke voorkeuren spelen een belangrijke rol in de prijsopbouw. Wanneer je graag wat extraatjes wilt toevoegen, zal je dit logischerwijs ook in de prijs gaan merken. Het bepalen van een prijs voor een traplift is daarom niet makkelijk. We kunnen wel een gemiddelde geven:kosten traplift

Een traplift kost gemiddeld tussen de € 2.750 en € 7.500.

Zoals je wel kunt merken is het prijsverschil zeer groot. Wanneer je een traplift voor een rechte trap zoekt, ben je het goedkoopst uit. Dan betaal je vaak een prijs tussen de € 2.750 en € 3.500. Beschik je over een trap met 1 bocht? Dan ben je gelijk een stuk duurder. Deze trapliften kosten circa € 5.000. De duurste trapliften worden verkocht voor trapliften met meerdere bochten (circa € 6.500) en trapliften aan de spilzijde van een trap (circa € 7.500). De type trap is dan ook van essentieel belang voor de prijsopbouw van de traplift.

Kosten besparen

Natuurlijk heeft niet iedereen zoveel spaargeld tot zijn of haar beschikking. Dit vraagt immers om een flinke greep uit de spaarbuidel. Wat doe je als je dit geld niet hebt? Ben je dan genoodzaakt om te verhuizen of met gevaar voor eigen leven de trap te beklimmen? Of zijn er manieren om kosten te besparen? Die zijn er zeker! Wij delen enkele tips om zoveel mogelijk geld op de aankoop van een traplift te besparen:

    • Kies voor een tweedehands traplift. Je hoeft uiteraard niet direct een nieuwe traplift aan te schaffen. Een tweedehands traplift kan net zo goed werken. Wanneer mensen een traplift verkopen, ziet deze er vaak nog zo goed als nieuw uit. Zo bespaar je eenvoudig een hoop geld.
    • Door verschillende trapliften met elkaar te vergelijken, kan je gemakkelijker de voordeligste aanbieder vinden. Net als bij andere producten zijn trapliften aan concurrentie onderhevig. Soms kan je net wat voordeliger uit zijn als je kiest voor een andere aanbieder. Wees geen dief van je eigen portemonnee en vergelijk!
  • Kies voor het meest basic model. Wat zijn al die extra’s immers waard? Je wilt veilig op en af de trap komen. Daarbij maakt een luxe zitje geen groot verschil. Kies je voor luxe of is basic voldoende? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen om de prijs te drukken.

Leave a Response