dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurSlaapkamerWonen

De voordelen van een kajuitbed

De voordelen van een kajuitbed

Heb je er al aan gedacht om te kiezen voor een kajuitbed in plaats van een regulier eenpersoonsbed? Dit bedtype heeft meerdere voordelen ten opzichte van een gewoon eenpersoonsbed. Welke voordelen dit zijn lees je in onderstaand artikel.

Een geborgen gevoel

Kajuitbedden zijn vaak voorzien van hoge zijkanten om het bed heen. Dit geeft kinderen een extra veilig en geborgen gevoel. Dat maakt dat ze hierdoor extra makkelijk in slaap komen en dieper in slaap kunnen vallen. Zeker wanneer je kind voorheen gewend was om in een babybox te slapen, zal een kajuitbed erg vertrouwd aanvoelen. Sommige kajuitbedden richten zich qua design duidelijk meer op jonge kinderen, waar andere designs zich meer lijken te richten op jonge tieners. Een kind kan al in een kajuitbed slapen vanaf een jaar of drie tot vier.

Ruimte om kleding en speelgoed op te bergen

Een groot voordeel van een kajuitbed is dat er lades onder het bed zijn, waar je gemakkelijk spullen in kunt opbergen. Denk hierbij aan kleding van je kind, maar ook speelgoed dat je kind veel gebruikt kan prima onder het bed worden opgeruimd. Een opgeruimde, nette kamer is niet alleen fijner voor jou als ouder, maar laat je kind ook prettiger slapen en spelen in de slaapkamer. De hoeveelheid aan lades of opbergruimte verschilt per kajuitbed. Zo zijn er bedden met een uitschuiflade met wieltjes en 4 opbergvakken. Maar ook kajuitbedden met één grote lade. Bedenk goed waarvoor je de ruimte zou willen gebruiken. Ga je het gebruiken om speelgoed op te bergen, of juist voor kleding of beddengoed? Afhankelijk van deze keuze kun je beter nadenken over welk type lades het meest geschikt zouden zijn voor de slaapkamer van je kind.Ruimte om kleding en speelgoed op te bergen

Lang te gebruiken

Wat ook erg mooi is aan kajuitbedden, is dat je ze al voor jonge kinderen kunt kopen. Maar een ouder kind het vaak ook nog prima zal vinden om erin te slapen. Mits er niet gekozen is voor een te kinderlijk design natuurlijk. Hierdoor is de levensduur voor een kajuitbed erg lang. Een stuk langer dan voor bijna alle andere type kinderbedden. Oudere kinderen willen soms niet meer in een halfhoogslaper of hoogslaper slapen. Een peuterbed heeft sowieso een beperkte levensduur, en speciale themabedden zoals een autobed, boomhutbed of prinsessenbed zijn ook alleen maar leuk voor jonge kinderen. Kajuitbedden zijn dus gewoon erg praktische, duurzame kinderbedden. En duur hoeven ze qua aanschafprijs ook niet te zijn. Zo koop je al een nieuw kajuitbed voor €115. Ga op zoek naar een leuk kajuitbed of ander kinderbed? Kies hier uit meer dan 600 kinderbedden en laat je inspireren door de talloze mogelijkheden. Een kinderkamer inrichten was nog nooit zo leuk!

Leave a Response