dinsdag, oktober 3, 2023
TuinWonen

De tuin opknappen doe je zo: 4 slimme tips!

De tuin opknappen doe je zo 4 slimme tips

De lente begint en dat betekent voor veel mensen dat ze de tuin een flinke opknapbeurt willen geven. Maar hoe pak je dat precies aan? Ga je keihard aan de slag om de gehele tuin een make-over te geven of hou je het klein? Schakel je bovendien iemand in om de tuin op te knappen of doe je dit zelf? Je beschikt over enorm veel mogelijkheden, het is logisch dat je door bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen wij jou graag. In dit artikel geven we 4 slimme tips om jouw tuin een snelle make-over te geven.

1.         Maak een tuinontwerp

Wil je echt eens wat anders? Maar weet je niet precies hoe je dit aan moet pakken? Ga dan aan de slag met pen en papier en maak een eigen tuinontwerp. Dit hoeft echt geen perfect plaatje te zijn. Denk vooral aan de afmetingen van je loungeset, het terras, de beplanting en de indeling zoals het er nu uit ziet. Op basis van die informatie kan je een nieuwe indeling opstellen. Vind je dit ontzettend lastig? Vraag dan aan een hovenier om hulp. Zij kunnen jou precies vertellen wat de mogelijkheden zijn binnen de tuin en hoe deze aan jouw wensen kan voldoen.tuinontwerp

2.         Onderhoud

Een eigen tuin is voor veel mensen nog steeds de ultieme droom. Je ziet jezelf al heerlijk alle zomeravonden buiten door brengen. Borrelen met vrienden, romantische avonden met je partner, gezellig ravotten met de kinderen en heel veel heerlijke barbecueavonden. Dat klinkt natuurlijk geweldig, maar er kleven ook nadelen aan een eigen tuin. Zo moet je deze wel onderhouden om hem leefbaar te houden. En laat dit nu net iets zijn wat er vaak bij in schiet. Mensen hebben het zo druk met hun dagelijkse leven, dat het onderhouden van de tuin net te veel werk is. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je tuin zo goed als onderhoudsvrij te maken. Kies voor sterke en makkelijke planten, kunstgras of tegels en zet een kwalitatieve loungeset op het terras. Zo geniet je van de luxe van eigen tuin, zonder dat de nadelen parten gaan spelen.onderhoudvrije tuin

3.         Stel een budget vast

Als je de tuin gaat opknappen en je hier niet te veel geld aan kwijt wilt zijn, is het belangrijk om voor jezelf alvast een budget vast te stellen. Bedenk tevens welke elementen van de tuin écht belangrijk zijn. Zijn nieuwe tuinmeubelen noodzakelijk en wil je hier eigenlijk niet op besparen? Bespaar dan geld op andere (minder belangrijke) tuinelementen en koop die prachtige wicker loungeset. Vraag tevens alle bonnen, ook als je voor een klein zakje aarde naar de tuincentrum gaat. Ook de kleine dingen lopen snel op, waardoor je het overzicht verliest.

4.         Schakel hulp in

In sommige gevallen is het bijna noodzakelijk om professionele hulp in te schakelen. Zeker als de tuin echt enorm verouderd is en je niet meer weet hoe je hem aan moet pakken. Natuurlijk wil je ook hier niet te veel geld aan kwijt zijn. Vergelijk daarom de prijzen van verschillende hoveniersbedrijven. Deze kunnen zeer uiteenlopend zijn, dus vergelijken kan je zeker een hoop geld besparen!

Leave a Response