dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Waarom is vloerverwarming zo handig?

Een vloerverwarming is een prachtige ontwikkeling na het tijdperk van de gaskachels en radiatoren. Aan het hebben van vloerverwarming zitten zeker een aantal serieuze voordelen vast die het kiezen voor vloerverwarming alleen maar makkelijker maken. De installatie op zich is niet in vijf minuten geïnstalleerd maar eenmaal functionerend is het optimaal genieten. Door de jaren heen worden er telkens nieuwe systemen en materialen toegepast maar een warme vloer kent vele voordelen.

Bij het hebben van vloerverwarming is er niet een voordeel wat op de eerste plaats komt. Alle voordelen leggen gewicht in de schaal en maken zeker een prachtig geheel.

Kijk gerust maar eens naar vloerverwarming via Cvkoopjes.nl.vloerverwarming

Zomaar een paar voordelen van vloerverwarming op een rijtje

Slim en duurzaam

  • Energie besparing. Het is een feit dat er minder energie nodig is om een kamer meer dan goed te kunnen verwarmen met vloerverwarming. Een vloerverwarming mag namelijk ook niet worden verwarmd met te warm water. Een installatie hoeft daarom minder hard te werken. Een thermostaat in een ruimte met vloerverwarming kan zeker twee graden lager worden ingesteld in vergelijking met een radiator verwarmde ruimte. Dit is dus prettig stoken want het scheelt in de portemonnee. Het mooi, gelijkmatig verwarmen van een ruimte via de vloer is voordeliger dan warmte krijgen van een staande radiator.
  • Zeer comfortabel. Vanwege de gelijkmatige verwarming van een kamer is het aangenaam vertoeven. Pantoffels kunnen in de kast worden gelaten omdat de vloer lekker warm aanvoelt. Een menselijk lichaam kan zich zo makkelijker ontspannen wat het leefcomfort dus zeker verhoogt. Een verwarmde vloer na een inspannende werkdag heeft bijna dezelfde werking als een lekker door de zon verwarmde knuffelmuur.
  • Vrij spel met de interieur inrichting. Een woning zonder staande kachels of radiatoren langs de muur geeft een enorme keuze vrijheid bij het kiezen voor een bepaald interieur. Vitrage, rolgordijnen of gordijnen kunnen gewoon tot de grond worden afgemeten zonder dat er rekening hoeft te worden gehouden met eventuele radiatoren. Een bijkomend voordeel is ook dat het bijzonder gemakkelijk behangen en schilderen is, want er zitten geen radiatoren meer in de weg.
  • Hygiënisch. Het is tevens een aangetoond feit dat het hebben van vloerverwarming een stuk schoner is dan andere soorten verwarming. Door luchtcirculatie dwarrelt er ongezien gigantisch veel stof door een ruimte. Patiënten met ademhalings- of longproblemen voelen zich daarom beter in een ruimte voorzien van vloerverwarming. Maar het is niet alleen de luchtcirculatie en het rondvliegende stof, ook achter een radiator is het voor stof een ideale plaats om zich op te hopen. En met het hebben van vloerverwarming is dat probleem er niet meer. Stof kan zich niet meer ergens achter ophopen en een vlakke vloer is gemakkelijk om schoon te houden.

Duurzaam staat voorop

Door de jaren heen zijn de systemen van vloerverwarmingen verbeterd. Flexibiliteit is een belangrijke factor omdat er in en met een vloer heel wat kan gebeuren. Ook zijn de verschillende systemen groener geworden in productie en transport wat een gunstige ontwikkeling is voor het duurzaam moeten omgaan met de aarde.

Het is wel belangrijk dat er op de juiste manier wordt omgegaan met een vloerverwarming. Een koude vloer moet rustig worden opgewarmd, dus zomaar de knop omgooien om de boel te verwarmen is geen optie. Een vloer kan scheuren door een te snel verschil in temperatuur en dat moet worden voorkomen. Wanneer een vloerverwarming op de juiste manier wordt gebruikt kan er jarenlang van worden genoten.

Leave a Response