maandag, juli 22, 2024
TuinWonen

Budgetproof tuinieren: zo bespaar je extra geld in de tuin!

Budgetproof tuinieren- zo bespaar je extra geld in de tuin!

De media staat er vol van: door de coronacrisis is de Nederlandse economie met maar liefst 8,6 procent gekrompen. Daarnaast gingen meer dan 322.000 banen verloren. Dit betekent dat veel mensen financiële problemen hebben. Daarnaast beseft men ook dat uiteindelijk iedereen financieel geraakt zal worden door de crisis. Uiteindelijk zullen we er samen voor moeten zorgen dat alle gemaakte kosten vergoed worden. Dit betekent dat nu de tijd is om extra te besparen. Dit kan overal in huis, maar wist je dat dit ook mogelijk is in de tuin? De volgende tips zijn niet alleen handig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Vergelijk verschillende winkels

Ben je op zoek naar nieuwe spullen voor in de tuin? Ontbreekt het bijvoorbeeld aan voldoende gereedschap of wil je nieuwe bemesting kopen? Zorg er dan voor dat je de verschillende winkels zorgvuldig met elkaar vergelijkt. De ene tuinwinkel kan geheel andere prijzen hanteren dan de andere. Laat je daarom niet verleiden om direct voor de eerste de beste te kiezen, maar onderzoek eerst de verschillende mogelijkheden. Dat is dan ook direct het voordeel van het internet, want zo zie je gemakkelijk in één oogopslag welke winkel het voordeligst is.

Kies voor meerjarige planten

Ben jij iemand die ieder seizoen weer nieuwe planten aanschaft? Bedenk dan goed dat dit niet alleen enorm veel tijd kost, maar ook nog eens een flinke klap in je budget kan slaan. Planten zijn niet goedkoop. Kies daarom bij voorkeur voor kwalitatieve meerjarige planten, zodat je hier heel wat jaren plezier van hebt. Zo bespaar je op de lange termijn veel geld. Schaf dan wel ook een goede felco snoeischaar bij Thomassen PP aan, zodat je deze op de juiste manier kunt onderhouden. Zo blijven ze langer mooi.

felco snoeischaar

Het is tevens mogelijk om al bestaande planten opnieuw te stekken en zo uit te breiden. Wanneer je wel een beetje groene vingers hebt, kun je hier eenvoudig veel geld mee besparen. Wil je helemaal milieuvriendelijk en budgetproof bezig zijn? Ga dan eens op zoek naar een ruilhandel in planten of zaden. Hier kun je met verschillende tuinders planten en zaden uitwisselen tegen een scherpe prijs. Leuk om te doen, goed voor het milieu én je portemonnee!

Plaats een regenton

Het zijn vaak de kleine dingen die een groot verschil maken. Terwijl jij geniet van je vlonder tuin van Thomassen PP gebeurt er namelijk ineens iets waar je eigenlijk heel veel profijt van kunt hebben: het begint te regenen. En hoewel je normaal misschien vol ergernis naar de regenbui kijkt, kun je deze ook op een geheel andere wijze benaderen. Waarom zou je die kostbare regen gewoon in je tuin laten vallen? Je kunt deze namelijk ook gewoon gebruiken. Plaats een (zelfgemaakte) regenton in de achtertuin en vang de regen op. Dit kun je vervolgens gebruiken voor het bewateren van de planten. Zo bespaar je jaarlijks veel water.

Let op: in de zomermaanden kan een regenton nog wel eens voor een muggenplaag zorgen. Zij zijn dol op stilstaand water. Zorg er daarom voor dat je de ton bij droogte eenvoudig kunt afsluiten, zodat je deze vervelende gasten bij je huis vandaan houdt.

De juiste bodembedekkers

Met de juiste bodembedekkers voorkom je dat je onnodig veel planten moet plaatsen. Bovendien zullen deze ook de groei van onkruid beperken, waardoor je minder snel met agressieve bestrijdingsmiddelen aan de slag moet gaan. Zo hou je geld over voor organische mest kopen bij Thomassen Plant Protection en steun je het milieu én je portemonnee. Voordelig tuinieren is nog nooit zo leuk of gemakkelijk geweest.

Leave a Response