maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

Advies bij het kiezen van de juiste eettafel

Advies bij het kiezen van de juiste eettafel

Ben je toe aan een nieuwe eetkamertafel? Dan blijkt die keuze al snel nog best wel lastig te zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende eettafels verkrijgbaar. Kies je voor een uitschuifbare eettafel? Een ronde of juist een standaard rechthoekige tafel? Er zijn zoveel opties dat je al snel overweldigd raakt. Om jou alvast een beetje op weg te helpen, hebben we 4 tips voor het maken van de juiste keuze op een rijtje gezet.

1.    Denk aan de functie van de eetkamertafel

Een eetkamertafel kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Hoewel gezellig samen eten natuurlijk voor de hand ligt, betekent dit niet dat de eettafel niet ook voor andere dingen gebruikt kan worden. Spelen jullie bijvoorbeeld vaak spelletjes? Dan is het belangrijk dat de eettafel comfortabel zit en voldoende ruimte biedt. Leg je vaak de laatste hand aan je (huis)werk aan tafel? Dan moet de tafel hier wel voor geschikt zijn.

Bepaal daarom eerst de functie van de eettafel, voordat je het aanbod verder gaat onderzoeken. Zo kan je jouw zoekopdracht alvast een beetje beperken, waardoor je gemakkelijker een definitieve keuze kunt maken.

2.    Grootte van de tafel

Ook de grootte van de tafel speelt natuurlijk een belangrijke rol tijdens jouw zoektocht. Denk hierbij niet alleen aan de grootte van je gezin, maar bedenk ook of er regelmatig mensen blijven eten of dat er in de toekomst gezinsuitbreiding op de planning staat. In deze situaties is het fijn als de tafel voldoende ruimte biedt. Zijn jullie slechts met zijn tweeën of eet je vaak alleen, maar blijven er ook regelmatig mensen eten? Dan is een uitschuifbare eetkamertafel een prima oplossing. Zo kan je de tafel geheel naar wens en situatie aanpassen.uitschuifbare eettafel

Bereken uiteraard ook welke eetkamertafel je kwijt kunt in huis. Hierbij is het ook belangrijk dat er voldoende loopruimte overblijft. Meet daarom eerst de beschikbare ruimte zorgvuldig op, zodat je naderhand niet alsnog ruimte tekort zal komen.

3.    Bepaal de vorm van de tafel

De vorm van de tafel is van essentieel belang voor je uiteindelijke keuze. Veel mensen kiezen standaard voor een rechthoekige tafel. Maar wist je dat andere vormen soms net een stuk mooier in het interieur past? Dit is vooral afhankelijk van de beschikbare ruimte, maar ook met je huidige interieurkeuzes. Bovendien zijn rechte hoeken tegenwoordig helemaal niet meer zo gewenst. In de huidige woontrends zien we steeds vaker dat er voor speelsere vormen wordt gekozen om het strakke interieur te doorbreken. Denk bijvoorbeeld aan een ronde eettafel. Het grootste voordeel van een ronde tafel is dat je hier makkelijker meer mensen aan kwijt kunt, omdat je geen rekening met uitstekende poten hoeft te houden. Een stoel kan er eenvoudig tussen geplaatst worden. Houd er wel rekening mee dat een ronde tafel net wat meer ruimte vraagt en daardoor minder geschikt is voor kleinere woningen.

ronde eettafel

4.    Houd rekening met de lengte van de mensen binnen jouw gezin

Het kan voor zowel lange als korte mensen lastig zijn om een geschikte tafel te vinden. Kleine mensen ervaren vaak fysieke klachten als ze aan een te hoge tafel zitten, omdat ze simpelweg niet in de ideale 90 graden hoek kunnen zitten. Lange mensen hebben juist weer moeite om hun benen comfortabel kwijt te kunnen. Houd daarom voldoende rekening met de lengte van de mensen binnen jouw gezin. Zodat iedereen comfortabel kan zitten.

Gelukkig zijn de eettafels van Furnea in alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor er voor iedereen wel een geschikt exemplaar te vinden is. Wanneer je met de bovenstaande tips rekening houdt is het vinden van een geschikte eetkamertafel zeer eenvoudig!

Leave a Response