dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Gebruikte laptop kopen? Houd hier rekening mee!

Gebruikte laptop kopen

Het aanschaffen van een nieuwe laptop kan ontzettend spannend zijn. Het is immers in de meeste gevallen een flinke investering. Voor een nieuw model ben je al snel tussen de € 500 en € 1000,- kwijt. Dan wil je natuurlijk wel over een fijn gebruiksgemak beschikken. Daarnaast twijfelen veel mensen over de aanschaf van een geheel nieuw model of een gebruikte laptop. Wat is immers de beste keuze?

Een tweedehands laptop kopen van Remarkt.nl is natuurlijk best spannend. Je wil immers de juiste keuze maken. Over het algemeen is het kopen van tweedehands laptops een prima keuze. Mits je natuurlijk met een aantal zaken rekening houdt. Maar waar moet je precies op letten? Wij zetten de belangrijkste dingen voor je op een rijtje.

Wat wordt de functie van je laptop?

Voordat je het web afspeurt naar gebruikte of refurbished laptops is het eerst belangrijk om zelf te ontdekken wat je nodig hebt. Breng je wensen in kaart en ontdek wat de voornaamste functie van jouw laptop gaat zijn. Gebruik je deze slechts incidenteel voor online surfen, het versturen van mailtjes of gebruik van bedrijfssoftware? Dan volstaat een goedkoper model. Wil je deze echter ook gebruiken voor foto- of videobewerking of misschien zelfs wel voor het spelen van 3D games? Dan verlang je een beter geheugen en een hoger prestatievermogen en kom je eerder op de wat duurdere modellen uit.

Ook moet je natuurlijk rekening houden met jouw wensen voor het besturingssysteem. De meeste laptops zijn voorzien van het besturingssysteem Microsoft Windows. Als je kiest voor een Apple notebook, zal deze van het besturingssysteem iOS zijn voorzien. Op basis van je wensenlijstje moet je een keuze tussen deze twee verschillende besturingssystemen maken.

Gebruikte laptop kopen mac

Waar vind je een tweedehands laptop?

Nu je ongeveer weet welk laptopmodel geschikt is voor jouw wensenlijstje kun je het web gaan afspeuren. Gelukkig is er een enorm groot aanbod van tweedehands laptops te vinden. Grofweg gezegd heb je keuze uit 3 verschillende mogelijkheden:

  • Je kunt de laptop online Op websites zoals Marktplaats vind je eenvoudig verschillende modellen die passen bij jouw wensenlijstje. Houd er wel rekening mee dat deze apparaten door particulieren worden aangeboden en je dus nooit verzekerd bent van een optimale kwaliteit. Bovendien kun je ook geen gebruik maken van een garantieperiode.
  • Het is tevens mogelijk om een tweedehands laptop in de winkel te kopen. In de meeste grote steden zijn er wel eenmanszaken te vinden die zich specialiseren in de verkoop van tweedehands apparatuur. Het voordeel van deze winkels is dat je vaak garantie ontvangt, zodat je – indien je niet tevreden bent – altijd een ander model kunt komen uitkiezen of hem kosteloos kunt laten repareren. Dat maakt het risico om te kiezen voor een tweedehands model veel kleiner.
  • Er zijn ook sites online te vinden die refurbished modellen aanbieden. Dit zijn laptops die door grote bedrijven zijn opgekocht en vervolgens geheel gerestaureerd zijn. Hierdoor zijn ze technisch gezien nog als nieuw. Bovendien ontvang je een garantieperiode, waardoor je over meer zekerheid beschikt. En dat allemaal tegen een lagere prijs!

Trap niet in mooie praatjes

Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dit meestal ook zo. Blijf je gezonde verstand gebruiken bij het kiezen voor een tweedehands model. Zo kom je niet achteraf voor teleurstellingen te staan.

Leave a Response