dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurSlaapkamerWonen

5 voordelen van een boxspring op maat

5 voordelen van een boxspring op maat

Een boxspring combinatie bestaat uit: een boxspring eventueel voorzien van een hoofd- en voetbord, matrassen en een topper. Je koopt dus in feite alles in één keer. Dit in tegenstelling tot een zogeheten ledikant waarbij je bij aankoop alleen het ledikant ontvangt. Je moet dan nog de bedbodem (spiraal of lattenbodem) en de matrassen apart aanschaffen. De feitelijke boxspring is een beklede bedbodem met bonell- of pocketvering. Daar bovenop komen verschillende lagen zacht materiaal. Op de beklede bedbodem komen één of twee matrassen. Het geheel kan worden afgemaakt met een topdekmatras ofwel topper. Je kunt een boxspring op maat laten maken. Wil je een extra lange boxspring of moet deze juist wat kleiner zijn dan kan dat dus gewoon. Zo kun je jouw bed precies aan laten passen aan jouw wensen.

Een boxspring is mede dankzij zijn design enorm populair

Of je nu een chique, moderne, luxe of een klassieke slaapkamer hebt, een boxspring past altijd! Ook maakt het niet uit of je slaapkamer nu juist heel groot is of wat kleiner. Je kunt een boxspring op maat laten maken zodat deze altijd past. Je kunt een boxspring aanschaffen met een hoofd of voetpaneel in diverse maten. Die borden kunnen voorzien zijn van een bijpassende stof of van een bijzondere houtsoort. Maar het design is niet het enige waarom een boxspring zo populair is. Een boxspring is met name zeer comfortabel door zijn hoogte waardoor in- en uitstappen veel makkelijker gaat. Natuurlijk is ook het slaapcomfort van een boxspring afhankelijk van de matras die jij hiervoor kiest. Voor iedereen is dit anders en een matras kies je dan ook aan de hand van jouw lichaamsbouw, je slaaphouding en eventuele lichamelijke problemen.

Wat zijn de 5 grootste voordelen van een boxspring die op maat is gemaakt?

De voordelen van een op maat gemaakte boxspring zijn onder andere:

  1.     Lange mensen kunnen hun boxspring zo laten maken dat ze ook met de voeten gewoon in bed kunnen liggen!
  2. Omdat een boxspring hoger is dan een ‘normaal’ bed is het in- en uitstappen veel makkelijker. Dit geldt zeker voor mensen die wat ouder zijn.
  3. Er is een enorme keuze op het gebied van design mogelijk. Dat betreft de kleur, de uitstraling én het materiaal. Zo kun je altijd die uitstraling kiezen die past bij de inrichting van jouw slaapkamer.
  4. Omdat de boxspring bestaat uit een open constructie van veren is de ventilatie optimaal.
  5.     De boxspring (de feitelijke bedbodem) heeft een levensduur van wel zeker 25 jaar. Het is wel wenselijk om de matrassen na een jaar of 10 te vervangen.

Een boxspring koop je niet zomaar even

Bedden en matrassen koop je niet elke dag. Bij het kopen van een goed matras komt heel wat kijken. Daarbij komt dat je een bed ombouw koopt voor jaren. Dat geldt dus ook voor een boxspring. Je wilt namelijk wel een bed dat comfortabel ligt, waar je goed in slaapt en dat ook nog eens past in de inrichting van jouw slaapkamer. Wil jij geen concessies doen op het gebied van slaapcomfort of kwaliteit kijk dan eens bij De Suite. Met de kennis die zij in huis hebben op het gebied van slapen en het (op maat) maken van boxsprings kun je daar altijd terecht voor advies. Je kunt naast een boxspring op maat ook jouw matras laat aanpassen op gewicht en lengte zodat de verlaging van de drukpunten in het matras overeenkomt met de lengte van jouw lichaam.

Leave a Response