maandag, april 12, 2021
InterieurWonen

5 Tips voor een kantoor thuis

5 Tips voor een kantoor thuis

Heb jij de luxe om af en toe van thuis te kunnen werken? Dan heb je geluk! Af en toe kan het heerlijk zijn om lekker vanuit het comfort van je eigen woning aan de slag te gaan. Maar om dit goed te kunnen doen, is het wel belangrijk om een degelijk thuiskantoor voor je klaar te hebben staan. Hoe je zo’n thuiskantoor het beste in kunt richten, lees je hier.

Goede apparatuur

Een thuiskantoor heeft natuurlijk bepaalde apparatuur nodig. Denk aan een laptop, tablet, je telefoon en alle andere zaken. Zorg dat je de mogelijkheid hebt om deze apparatuur op zo’n manier op te stellen dat je comfortabel (en in gezonde houding) kan zitten, en alle benodigdheden (opladers ed) bij de hand hebt. Denk ook aan apparatuur zoals een goede draadloze printer bijvoorbeeld. Je kan het zomaar eens nodig hebben en het is natuurlijk wel zo fijn als het binnen handbereik is. Sluit ook meteen een print abonnement af, zo zit je nooit meer zonder inkt: en ook dat is fijn!

Comfort

Kan je je thuiskantoor voldoende verwarmen in de winter en koelen in de zomer? Is de luchtvochtigheid goed? Is de ruimte voldoende geventileerd? Besteedt je veel tijd aan uw bureau?

Een goede, ergonomische bureaustoel en gepaste verlichting zijn erg belangrijk wanneer je veel tijd doorbrengt aan je bureau. Maar het is lang niet de enige vereiste voor een gezonde werkplek. Elektrische apparaten hebben bijvoorbeeld een invloed op het klimaat in de ruimte. Zorg daarom dat de ruimte goed geventileerd kan worden en kijk zeker naar goed geteste aircoolers om op een goedkope manier je ruimte te kunnen koelen.Comfort

Orde en netheid

Om zo weinig mogelijk afgeleid te worden van je werk is het belangrijk om te zorgen dat je thuiskantoor opgeruimd en netjes is. Dit houdt bijvoorbeeld in om rommel die niet thuis hoort in je thuiskantoor op te ruimen of in een andere ruimte op te bergen. Zorg ervoor dat mappen en andere papieren goed opgeborgen kunnen worden, zodat je niet wordt afgeleid door onnodige dingen.

Zorg voor opbergruimte

Een thuiskantoor heeft natuurlijk ook genoeg opslagruimte nodig. Zijn de lades in je bureau onvoldoende? Schaf dan een mooie kast aan; je kunt deze kast vervolgens ook nog eens gebruiken als afscheiding. Op die manier kun je een open ruimte verdelen in kantoor, en eventueel nog iets anders zoals je fitness hoekje, of juist een extra plekje om de was op te hangen.

Zorg voor een beetje groen

Planten geven niet alleen sfeer aan een ruimte, ze zorgen ook voor een goede luchtkwaliteit. Er is al meerdere keren bewezen dat planten een goede invloed hebben op de efficiëntie waarmee je werkt, en de kwaliteit waarmee je het werk uiteindelijk afsluit.

Leave a Response