dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Welke cactus heb ik nodig in huis?

Welke cactus heb ik nodig in huis?

De cactus, dé ultieme topper in heel veel woontrends. Meer groen in huis, dat lijkt het motto dit jaar te zijn. Natuurlijke elementen en planten spelen in vrijwel iedere woontrend een belangrijke rol. Dit is duidelijk te merken als je een woontijdschrift op een willekeurige pagina openslaat. Meer groen in huis klinkt natuurlijk ideaal. We zijn immers allemaal dol op de fijne uitstraling van planten, maar toch zijn we niet onverdeeld positief. Planten vragen om onderhoud, dat kost tijd en die tijd hebben we vaak niet. Naast een veeleisende carrière, een druk gezinsleven en de algemene schoonmaak in huis, heb je weinig tijd en zin om ook nog eens planten te verzorgen.

Drukke gezinnen halen hierdoor steeds minder groen in huis. Zonde eigenlijk, want planten beschikken over enorm veel voordelen. Zo profiteer je niet alleen van een beter humeur, maar ook nog eens van een gezondere leefomgeving als je planten in huis haalt. De natuur hoort bij ons leven, ook binnenshuis. Maar wat doe je als je wel de lusten, maar niet de lasten wilt ervaren? Dan koop je een cactus natuurlijk! Maar welke cactus heb ik nodig in huis?

Formaat

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om het formaat van de cactus te bepalen. Niet iedereen denkt over het kopen van een grote cactus, maar dit is wel dé manier om een natuurlijke statement in huis te maken. Wanneer je over een loze hoek in huis beschikt of graag een natuurlijke element binnen het interieur verwerkt, kan een grote cactus solaas bieden.

Je kunt het uiteraard ook wat subtieler aanpakken. Verpot bijvoorbeeld meerdere kleine cactussen en stal deze uit op de vensterbank. Zo creëer je een speels effect en geniet je van een natuurlijke uitstraling. Dit is vooral aan te raden in kleine woningen.

Beschik je echter over voldoende ruimte en wil je meer groen in huis? Kies dan voor een grote cactus voor een nóg mooier effect.

kopen grote cactus
copyright Chic Plants bv

Vorm

Als we denken aan een cactus, denken we direct aan de typische staande cactus die we zo vaak op plaatjes tegen zijn gekomen. Maar wist je dat cactussen in enorm veel verschillende vormen verkrijgbaar zijn? Zeer populair zijn de zogenaamde bolcactussen. Deze vallen direct op door hun bijzondere uitstraling en bieden je een nieuw perspectief tijdens het decoreren van jouw woning.

Opuntia Cactus
copyright Chic Plants bv

Ook de Opuntia Cactus is een publiekslieveling. Dit is misschien wel de leukste en vrolijkste cactus die er bestaat. Met zijn grote oren geeft hij de kamer direct een sfeervolle en guitige uitstraling. De Opuntia Cactus is met recht de favoriet voor veel mensen.

Verzorging

Een cactus is relatief eenvoudig te onderhouden. Daarom is deze ook zo populair. Toch moet je bij deze, net als bij de meeste andere planten, toch rekening houden met een verzorgingsadvies. Dit ligt hem niet zo zeer in de verzorging zelf, maar wel in de keuzes die je maakt. Zo heeft een cactus baat bij een lichte standplaats en moet je hem vooral niet te veel water geven. Als de grond te lang vochtig blijft, kan hij gevoelig worden voor wortelrot. Laat de cactus daarom altijd eerst goed opdrogen tussen twee waterbeurten in. Voel ook diep in de grond. Zo geniet je langer van jouw groene metgezel in huis!

Leave a Response