maandag, juli 22, 2024
duurzaamInterieurWonen

4 redenen waarom jij led verlichting in huis moet gebruiken!

led verlichting in huis

Led verlichting is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de populairste lichtsoort in ons land. Waar we voorheen vooral naar conventionele lampen zoals halogeen- en gloeilampen grepen, worden deze nu echt van hun troon gestoten. Niet alleen omdat de verkoop van conventionele verlichting steeds vaker verboden wordt (wat niet weg neemt dat ze door sommige mazen in de wet alsnog verkocht mogen worden en er nog heel veel in de Nederlandse woningen liggen), maar ook omdat we dol zijn op de voordelen die led verlichting ons kan bieden. Als je kiest voor energiezuinige lampen, kies je voor spaarlampen, TL-verlichting of ledlampen. Maar waarom zou je dan kiezen voor LED? Wij geven je 4 goede redenen om deze lampen ook in jouw huis te introduceren.

1. Ontzettend veelzijdig

Led verlichting kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Zo kan deze prima als basisverlichting dienen, maar ook als sfeer- of accentverlichting is het een uitstekende keuze. Door een ledstrip onder een meubelstuk te verwerken, kan deze als waar pronkstuk dienen. Hierdoor leg je het accent op een prachtig meubelstuk of geef je de ruimte juist meer sfeer. Door de enorme veelzijdigheid van led verlichting is het niet gek dat deze steeds populairder worden. Er zijn immers maar weinig lampen die werkelijk alle functies kunnen dienen.

led licht meubel

2. Bespaar geld

Loop een willekeurige bouwwinkel binnen en je komt direct een groot assortiment van ledlampen tegen. Vaak schrikken mensen even als ze de prijs voor deze lampen zien. Ze zijn immers aanzienlijk duurder dan conventionele lampen. Dat betekent echter niet dat je ook op de lange termijn duurder uit bent. In tegendeel zelfs: je kunt door het gebruik van ledlampen juist geld besparen! Dit is dan ook direct de belangrijkste reden waarom mensen voor ledlampen kiezen. Ze gaan gemiddeld 3x langer mee dan een spaarlamp. Hierdoor hoef je veel minder snel nieuwe lampen aan te schaffen. Bovendien verbruiken ze ook nog eens minder energie, daardoor ben je op de lange termijn niet alleen goedkoper uit in aanschafkosten, maar ook in energieverbruik.

3. Sfeervol

Veel mensen denken bij led verlichting aan de kwaliteiten van tl-buizen. Deze twee mogen echter nooit met elkaar vergeleken worden. Zo klopt het ook niet dat ledlampen fel en hard licht geven. Maar waar komt dit idee dan vandaan?

Dit komt vooral doordat het vroeger ook daadwerkelijk zo was. Toen was led verlichting enkel in blauw en fel wit licht verkrijgbaar. De techniek heeft echter niet stilgestaan en inmiddels kunnen ledlampen juist prima als sfeerlicht gebruikt worden. Bovendien zijn er tegenwoordig zelfs leds die verschillende kleuren afgeven. Met een afstandsbediening kan je de rgb led verlichting eenvoudig besturen. Zo geniet je altijd van verlichting die past bij de sfeer die je nodig hebt.tv led licht

4. Een ledlamp werkt direct op volle kracht

Een spaarlamp is vaak een goed alternatief als je toch geen ledlamp wilt aanschaffen. Toch zien we dat hier ook wel eens wat ergernissen over bestaan. Zo duurt het bij een spaarlamp eventjes voordat deze op volle kracht zal branden. Dat is niet erg in een ruimte waar je lang verblijft, maar in een hal, toilet of gangkast kan dit onprettig zijn. Bij ledlampen heb je dit probleem niet. Druk je op het lichtknopje, dan doet de lamp het meteen op volle sterkte. Wel zo prettig!

Leave a Response