maandag, juli 22, 2024
BadkamerWonen

Trendy met een hangtoilet!

Trendy met een hangtoilet!

Bij het stijlvol inrichten van onze woningen denken we wellicht niet direct aan het toilet. Het toilet wordt vaker beschouwd als broodnodig en minder mooi. Dat hoeft echter zeker niet het geval te zijn. Het klopt dat de toiletten van vroeger er minder stijlvol uitzagen, maar hier werd dan ook weinig moeite voor gedaan. Tegenwoordig ligt dat wel anders. De toiletpotten van nu zijn ontzettend trendy en geven de benodigde uitstraling aan iedere badkamer. Hierdoor hoeft het uitzoeken van een nieuwe toilet helemaal niet meer saai te zijn. Sterker nog: de keuze die jij maakt is allesbepalend voor de sfeer in de ruimte.

Eén van de grootste trends van dit moment op het gebied van toiletten is toch wel het hangtoilet. Sinds haar komst is deze niet meer weg te denken uit de moderne badkamers en toiletruimtes. Het hangtoilet maakt schoonmaken eenvoudiger, ziet er ontzettend strak en modern uit én zorgt ook nog eens voor een ruimtelijkere uitstraling. Kortom, genoeg redenen om voor het hangtoilet te kiezen. De keuze is dan echter nog niet gemaakt. Want ook op het gebied van hangtoiletten zijn er enorm veel verschillende mogelijkheden. In dit artikel lees je alles over de trends van dit moment!

Zwart of antraciet

De tijd van saaie, witte toiletpotten is nu echt voorgoed voorbij. Waarom zou je voor wit kiezen als je ook voor stoer zwart of antraciet sanitair kan kiezen? In de meeste badkamers zien we tegenwoordig het oude wit verdwijnen. Een badkamer of toiletruimte hoeft niet per se meer wit te zijn. Juist door het gebruik van andere en wat meer sprekendere kleuren, zorg je voor een zeer sfeervol geheel. Een belangrijke trend het komende jaar is dan ook het gebruik van donkere kleuren.

Een zwart hangend toilet geeft de ruimte direct een moderne en unieke uitstraling. Bijkomend voordeel is ook dat zwart minder opvalt en het toilet daardoor ook een minder grote indruk in de ruimte maakt. Daardoor kun je aandacht besteden aan het sanitair wat net wat aantrekkelijker is om naar te kijken. Bovendien lijkt de ruimte hierdoor ook een stuk groter, wat uitermate geschikt is voor een kleine woning.

Mogelijkheden om makkelijker schoon te maken

Iedereen houdt van een schoon toilet. Het is zeer onaangenaam om op een ongewassen en onfris toilet te zitten. De meeste mensen maken het toilet daarom ook minstens één a twee keer per week grondig schoon. Maar doe je dit wel zo grondig als je in eerste instantie had gedacht?

Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat we inderdaad heel veel aandacht besteden aan het reinigen van de toiletpot, maar hierbij één van de belangrijkste zaken vergeten. Veel vuil hoopt zich namelijk in de randen van het toilet op. Zeker onder de bril. En je kunt vaak niet bij elk plekje even goed komen. Daarom zijn er op de huidige zwevende toiletpotten enkele verschillende extra’s uitgevonden om het schoonmaken te vereenvoudigen. Eén daarvan is de zogenaamde Quick Release. Hierbij kun je eenvoudig de gehele toiletbril verwijderen tijdens het schoonmaken, waardoor je bij elk hoekje kunt komen. Makkelijk in onderhoud en een hygiënisch gevoel!

Leave a Response