dinsdag, oktober 3, 2023
Wonen

3 dingen waar je aan moet denken als je gaat verhuizen  

tips verhuizen

“Verhuizen, dat is toch helemaal niet zo moeilijk?”, lach je vrolijk terwijl iemand je wijst op de dingen die fout kunnen gaan. Dat is dan ook tegelijkertijd de grootste fout die je kunt maken, denken dat het allemaal wel goed komt. Natuurlijk komt het uiteindelijk allemaal ook goed, maar verhuizen is vaak lastiger dan je denkt. Met enkel verhuisdozen aanschaffen en een paar spullen inpakken ben je er nog niet. Er komt nog veel meer bij kijken. Als je wilt dat alles vlot en veilig verloopt, adviseren wij om jezelf goed voor te bereiden. Soms is het zelfs verstandig om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Maar is dat nu echt de moeite waard of stort je je zo alleen maar op extra kosten? En wat als je het heft in eigen hand nemen? Waar moet je dan aan denken? In dit artikel bespreken we 3 essentials waar je zeker aan moet denken als je gaat verhuizen.

1.         Veiligheid boven alles, toch een verhuisbedrijf?

Verhuizen doe je meestal maar enkele keren in je leven. Daarom ben je niet enorm ervaren in het inpakken van grote spullen. Professionele verhuizers zijn dat wel en weten precies hoe ze spullen veilig kunnen vervoeren, zonder dat deze onnodig beschadigd raken. Op de lange termijn kan je hier zelfs geld mee besparen. Als je kasten en tafels zelf vervoerd, is de kans groot dat deze beschadigingen zullen oplopen. Hierdoor ben je uiteindelijk toe aan nieuw meubilair en dat kan flink in de papieren lopen. Voorkom deze onnodige kosten door professionele verhuizers in te schakelen. Bovendien beschikken zij vaak over een verzekering, waardoor ze, mocht er onverhoopt een beschadiging optreden, gemaakte kosten kunnen vergoeden. Dat geeft een fijn gevoel.

2.         Efficiënt verhuizen

Vaak denken mensen het verhuizen wel ‘even te doen’, maar blijkt het achteraf flink tegen te vallen. Als je niet precies weet hoe je snel en efficiënt kunt verhuizen, kan dit onnodig veel extra tijd kosten. Tijd die je liever in het verbouwen en inrichten van je nieuwe woning wilt steken. Op de eerste verhuisdag wil je immers het liefst zoveel mogelijk klusjes klaren. Als het verhuizen al niet soepel verloopt, kan de gehele verhuizing enorm veel vertraging oplopen. Dat wil je uiteraard voorkomen.Professionele verhuizers

Om die reden is het mogelijk om professionele verhuizers in te schakelen. Professionele verhuizers gaan slim en efficiënt te werk. Zij genieten van jarenlange ervaring en weten precies hoe ze dit klusje snel en goed kunnen klaren. Bovendien worden ze vaak betaald per klus. Dus hoe meer klussen ze op een dag kunnen doen, hoe beter. Daardoor zal de verhuizing vlot verlopen, omdat dit voor hun op financieel gebied een stuk beter is. Daarnaast beschikken ze over speciale voertuigen en bevestigingsmaterialen, waardoor de verhuizing altijd een stuk soepeler verloopt.

Natuurlijk kan je deze klus ook voor eigen rekening nemen. Investeer in kwalitatieve verhuisdozen en verhuisdekens, zodat je spullen minder snel beschadigingen oplopen. Regel tevens extra mankracht om de verhuizing soepeler te laten verlopen.

3.         Nieuwe woning inrichten

Natuurlijk ben je op de verhuisdag niet alleen druk met het verhuizen van de inboedel, maar ook met het inrichten van de woning. Wil je het echt goed aanpakken? Regel dan ook een interieurspecialist voor tijdens de verhuizing. Deze kan samen met jou kijken hoe je jouw nieuwe woning efficiënt en sfeervol kunt inrichten.
Je kunt er ook voor kiezen om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. In de meeste gevallen houdt een professioneel verhuisbedrijf zich immers niet alleen bezig met het vervoeren van de inboedel naar een nieuwe woning, maar ook met het uitladen en inrichten van jouw nieuwe stulpje. Maak hier dan ook dankbaar gebruik van, want dat scheelt je een hoop tijd en stress de komende dagen.

Leave a Response