dinsdag, oktober 3, 2023
TuinWonen

Welke tuinmeubelen passen bij jou?

welke tuinmeubelen passen bij jou

Wanneer je zeker weet dat je nieuwe tuinmeubelen wilt kopen, is het mogelijk dat je niet weet wat je moet aanschaffen. Je bent uitgekeken op de tuinmeubelen die je hebt en wil eens wat anders. Daarvoor ga je eerst kijken welke soorten tuinmeubelen er allemaal zijn en welke het beste in je tuin passen. Om een goede indruk te krijgen wat er allemaal mogelijk is, kun je kijken voor tuinmeubels bij tuinmeubelshop. Voor de aanschaf moet je jezelf afvragen hoe vaak je van de tuinmeubelen gebruik maakt. Wil je graag tijdens de zomerdagen lang in de tuin zitten of heb je de meubelen alleen nodig om te eten of te barbecueën. Wanneer je een lounge set aanschaft, kun je er heerlijk in relaxen. Heb je een afdak dan kun je daar je meubelen plaatsen. Wil je er graag eten en de krant lezen dan kun je een hoge tafel nemen met bijpassende stoelen. Wil je er alleen relaxen dan kun je een fijne loungebank en fauteuils met kussens aanschaffen.

Ontwikkelingen

De tuinmeubelen van tegenwoordig maken de laatste jaren behoorlijke ontwikkelingen door. Het is nog niet zo lang geleden dat er vaak kunststof tuinmeubelen werden gebruikt. Het voordeel van deze meubelen is dat ze tegen alle weersomstandigheden kunnen. Wanneer ze vuil zijn, kunnen ze gemakkelijk worden schoongemaakt. Ook kun je de kunststof tuinmeubelen nog steeds in veel verschillende kleuren aanschaffen. Tijdens de wintermaanden moeten ze wel droog opgeslagen worden om snelle slijtage te voorkomen.

Houten tuinmeubelen

Houten tuinsets geven meer gezelligheid en sfeer aan de tuin. Als houtsoort voor tuinmeubelen wordt er tegenwoordig vaak voor teakhout, Douglas hout of steigerhout gekozen. Teakhout is een houtsoort die gemakkelijk te onderhouden is. Teakhout verkleurd net als het Douglas hout in een grijze kleur. Je kunt de oorspronkelijk kleur behouden door het te beitsen. Het nadeel van houten tuinmeubelen is dat ze zwaar zijn.

houten tuinmeubelen

Aluminium tuinmeubelen

In tegenstelling tot de houten tuinmeubelen zijn die van aluminium gemaakt worden superlicht. Ze kunnen gemakkelijk verplaatst worden, maar kunnen bij een storm ook door de tuin vliegen. Bij slechte weersomstandigheden is het noodzakelijk ze goed op te bergen. Ze geven aan de tuin een moderne sfeer. Ze hebben een strakke uitstraling en zijn verkrijgbaar met veel motieven en kleuren.

Aluminium tuinmeubelen

Wicker tuinmeubelen

Wicker is kunststof vlechtwerk dat in veel gevallen rondom een aluminium frame wordt gevlochten. Ze lijken op rotan tuinmeubelen, maar kunnen, omdat ze van kunststof zijn veel beter tegen slechte weersomstandigheden. Deze tuinmeubelen kun je tijdens de wintermaanden gewoon buiten laten staan. Wanneer het kunststof vuil is, kan het gemakkelijk met een natte doek worden schoongemaakt.

Wicker tuinmeubelen

Gietijzeren tuinsets

Wanneer je de tuin een romantische sfeer wilt geven, kun je gietijzeren tuinmeubelen aanschaffen. Vaak kun je op deze meubelen niet lekker relaxen. Metaal kan gaan roesten en daarom moet je de metalen tuinmeubelen laten coaten om het roesten tegen te gaan.

Steigerhouten tuinmeubelen

Tegenwoordig worden vaak tuinmeubelen aangeschaft die van steigerhout zijn gemaakt. Steigerhout is robuust en kan ook onbehandeld levenslang meegaan. Het hout zal verkleuren, maar wanneer je het beitst zal het zijn oorspronkelijke kleur behouden.

Textileen

Wanneer je een tuinmeubel set aanschaft van textileen heb je het voordeel dat materiaal geen vuil en vocht absorbeert. Daardoor zal het snel opdrogen en niet verkleuren. Omdat het een materiaalsoort is dat zeer goed tegen alle weersomstandigheden kan, kun je het gemakkelijk buiten laten staan bij slechte weersomstandigheden. Met een vochtig doek is het materiaal eenvoudig te reinigen. Bij deze materiaalsoort moet je om het schoon te maken geen harde borstels en agressieve reinigers gebruiken.

 

Leave a Response