dinsdag, oktober 3, 2023
TuinWonen

Zo krijg jij de beste buitenkeuken in jouw tuin!

beste buitenkeuken in jouw tuin

Droom jij ervan om heerlijk te koken in het zonnetje? Dan is een buitenkeuken in je tuin goed om te overwegen. Voordat jij de mooiste uitkiest zijn er een paar onderdelen van een buitenkeuken waar jij rekening mee moet houden.

De vloer

De vloer van een buitenkeuken is waar de gemorste ingrediënten terecht komen en waar per ongeluk drank wordt gemorst. Dat wil je natuurlijk voorkomen, maar het is onvermijdelijk dat het gebeurd. Daarom zal jij jezelf in de toekomst dankbaar zijn als je voor een vloer kiest die je eenvoudig schoon kunt maken en ook eventueel bestand is tegen de warmte van een barbecue. 

Sfeerverlichting

Licht is onmisbaar, want je wilt niet in het donker koken, toch? Het is aan jou voor welke sfeer je gaat. Dimlicht is aan te raden als je voldoende licht wilt overdag en ‘s avonds een gezellige sfeer wilt creëren door het licht wat te dimmen. Je kan ook een lichtsnoer door de hele buitenkeuken hangen om het speels te maken. Er is veel keus.

Pizza oven of barbecue

Dit kan nog een best een lastige beslissing zijn. Eet jij het liefst pizza of denk jij al aan het lekkere biefstuk op de barbecue? Je kan ze natuurlijk ook beide plaatsen, als je de ruimte en het budget hebt. Met een pizza oven kun je je zo in Italië wanen dankzij jouw heerlijke zelfgemaakte pizza’s om ambachtelijke wijze gemaakt. Als jouw gedachte al bij de barbecue zit zijn er nog opties voor welk soort barbecue je kan kiezen. Een gasbarbecue, elektrische barbecue, een inbouw en meer. 

Overkapping

Met een overkapping over je buitenkeuken ben jij beschermd tegen onverwacht slecht weer. Stel jij staat net in de keuken, gaat het ineens regenen. Dan kan jij de boel oppakken en naar binnen rennen, om daar verder te koken. Dat probleem heb je niet als je een overkapping hebt. Tevens zit je wat meer beschermd op de koelere dagen en als jouw tuin wat schaduw mist op de warme zomerdagen, is een overkapping ook niet verkeerd. 

 

Nu jij weet met welke onderdelen van een buitenkeuken je rekening moet houden, kan je zoektocht naar de beste buitenkeuken beginnen!

Leave a Response