maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

Geniet van een natuurlijke uitstraling met bamboe in jouw interieur

bamboe interieur

Bamboo Basics, de krachtige eigenschappen van bamboe in eigen huis! Bamboe is immers niet alleen het favoriete voedsel van panda’s, maar is ook nog eens ontzettend veelzijdig en kan op verschillende manieren binnen het interieur verwerkt worden. Bamboe is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de populairste materialen in ons land. Niet zonder reden natuurlijk, want bamboe beschikt over geweldige voordelen. Denk maar eens aan de kracht, de natuurlijke en karakteristieke uitstraling en de duurzaamheid van bamboe. Bij het lezen van al die voordelen zou onze interesse al direct gewekt zijn.

Toch komen mensen bij het denken aan bamboe vaak niet verder dan een exotische jungle, bamboestokken die je woning verrijken of die de tuin overwoekeren. Maar bamboe is nog zoveel meer dan dat. Bamboe kent een veelzijdigheid waar je U tegen zal zeggen. Wil jij genieten van een natuurlijke uitstraling met bamboe in jouw interieur? Geen probleem! In dit artikel geven we enkele tips om bamboe op een natuurlijke manier in het interieur te verwerken.

Een ladder van bamboe in huis

Al heel wat jaren zijn decoratieve ladders binnen een interieur helemaal hot. Vaak zien we houten ladders, maar wat dacht je van een echte bamboe ladder? Bamboe kent een zeer bijzondere uitstraling. Deze is vaak met geen pen te beschrijven. Als we ons best zouden doen, komen we eigenlijk niet verder dan een zeer karakteristieke en natuurlijke uitstraling. Er is vrijwel geen mens op aarde die de uitstraling van bamboe niet kan waarderen. Het doet niet af aan andere meubels of de natuur. Bamboe is een kameleon en past overal bij. Gebruik de ladder bijvoorbeeld als eyecatcher in de woonkamer of voor functionele doeleinden in de slaap- of badkamer. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van je handdoeken of het ophangen van kleding voor de volgende dag.

Lampen

Wist je dat bamboe tegenwoordig zó populair is dat er zelfs lampen van worden gemaakt. Zoals we allemaal weten zijn lampen allesbepalend voor de sfeer in een ruimte. Door te kiezen voor bamboe, kies je voor een natuurlijke en sfeervolle uitstraling in huis. Bovendien wordt licht veel beter doorgelaten als je kiest voor bamboe, hierdoor profiteer je van een fijn lichtval in huis.

bamboe lampen

Kleine meubels

Natuurlijk is bamboe niet alleen als woonaccessoires verkrijgbaar. Dit materiaal wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor het produceren van meubelstukken. In plaats van hout of riet, kies je nu voor bamboe. Meestal zijn bamboe meubelstukken klein, denk bijvoorbeeld aan bijzettafeltjes of kleine krukjes. Dit is ook wel fijn. Te veel bamboe in huis kan al snel te overdadig voelen. Door kleine elementen aan je interieur toe te voegen, creëer je een eenheid in huis.

Scheidingswand

In China en Japan wordt bamboe al een geruime tijd gebruikt voor het decoreren van de woning. In Oosterse interieurs zien we bovendien vaak scheidingswanden van bamboe. Hiermee creëer je meer privacy in bepaalde ruimtes en kan je tegelijkertijd grote kamers ‘breken’. Een bamboe scheidingswand kan je kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken met bamboestokken. Zo geniet je direct van een natuurlijke uitstraling.

 

Leave a Response