dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Waarom kiezen voor een rolgordijn met zijgeleiding?

Waarom kiezen voor een rolgordijn met zijgeleiding?

Rolgordijnen behoren al jaren tot de populairste raambekleding. Ze worden ook in tal van verschillende ruimtes gebruikt. Dat is ook niet zo vreemd, want ze zijn ontzettend veelzijdig en bieden veel verschillende extra opties om ze nog toegankelijker te maken. Een goed voorbeeld is een rolgordijn met zijgeleiders.

Er zijn maar weinig mensen die echt weten wat dit precies is. We spreken natuurlijk wel altijd over rolgordijnen en de meeste mensen kennen ook wel iemand die deze in huis heeft hangen, maar wat wordt er precies bedoeld met zijgeleiding? En wat is hier de toegevoegde waarde van? Op deze vragen geven we antwoord in dit artikel.

Wat is een rolgordijn met zijgeleiding?

Een rolgordijn met zijgeleiding kenmerkt zich met name door de wijze waarop deze gemonteerd wordt. In tegenstelling tot standaard rolgordijnen wordt deze namelijk niet los van het raam gemonteerd, maar geïntegreerd in het raam. Hierdoor is er geen enkele opening tussen het rolgordijn en het raam. De zijgeleiding sluit de deur of het raam naadloos af.

Hoewel het misschien lastiger klinkt dan het monteren van een standaard rolgordijn, kan dit in de meeste gevallen gewoon zelf worden gedaan. Meestal met behulp van een slim plaksysteem. Bovendien ontvang je altijd duidelijke instructies, waarmee het monteren van de zijgeleiding een fluitje van een cent wordt.

Wat is een rolgordijn met zijgeleiding?

Voordelen van een rolgordijn met zijgeleiding

Maar waarom zou je hier eigenlijk precies voor kiezen? Rolgordijnen werken namelijk ook doorgaans naar tevredenheid van de mens. Ze doen precies waar ze voor gemaakt zijn, zijn super gemakkelijk te plaatsen en bieden ook nog eens een zeer sfeervolle uitstraling. Wat is dan de toegevoegde waarde van een zijgeleiding?

Het grootste voordeel van een rolgordijn met zijgeleiding is dat de naden feilloos worden weggewerkt. Dit heeft in sommige ruimtes inderdaad geen enorme impact, maar in één specifieke ruimte des te meer. De slaapkamer natuurlijk. Dit is dé ruimte waar voldoende verduistering essentieel is. Wist je dat zelfs uit onderzoek is gebleken dat mensen die in een te lichte kamer slapen veel te vaak wakker zijn en hierdoor een groter risico op het ontwikkelen van depressies lopen? Daarom des te belangrijker om de ruimte goed te verduisteren.

Voor het verduisteren van de slaapkamer kunnen er natuurlijk verschillende maatregelen worden getroffen. De meeste mensen kiezen voor verduisterende gordijnen, maar deze beschikken toch allemaal over één groot nadeel: licht door de naden. En voor de mensen die een hekel hebben aan daglicht in de slaapkamer, kan dit de nachtrust zeer negatief beïnvloeden. In dit geval is het belangrijk dat de naden zoveel mogelijk afgesloten worden. Een rolgordijn met zijgeleiding biedt dan de uitkomst. Zo weet daglicht geen weg meer naar binnen te vinden. Combineer de zijgeleiding met een extra verduisterende stof en je slaapt voortaan als een roosje.

Kies altijd de juiste maat

Bij rolgordijnen met zijgeleiding is het belangrijk dat de raambekleding altijd goed op maat wordt geleverd. Zeker bij deze vorm van raambekleding is het van essentieel belang dat deze naadloos aansluit op het deur of de raam. Zo geniet je van het mooiste en meest functionele resultaat.

Leave a Response