dinsdag, mei 30, 2023
TuinWonen

Waarom een tuinhuisje bij je woning zo fijn is

Waarom een tuinhuisje bij je woning zo fijn is

Houten tuinhuizen zijn al heel wat jaren enorm in de trek. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Want tuinhuisjes bieden enorm veel voordelen en kunnen tegenwoordig bij vrijwel iedere woning worden gebruikt. Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, worden deze huisjes eigenlijk altijd in de tuin geplaatst en met name in de zomermaanden gebruikt. Er zijn door de jaren heen echter heel wat aanpassingen doorgevoerd. Mede daardoor is het tegenwoordig een stuk gemakkelijker om het huisje het hele jaar door te gebruiken en hier optimaal profijt van te hebben. Twijfel jij nog over de aanschaf van een eigen tuinhuisje? Hier vind je talloze voordelen die jou vast over de streep weten te helpen!

Goedkoper en eenvoudig te bouwen

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende bouwconstructies in de tuin mogelijk. En dat is maar goed ook, want de tuin wordt steeds vaker voor verschillende doeleinden ingezet. Zo zijn er tegenwoordig heel veel mensen die in een tuinhuisje of schuur een kantoortje creëren of een extra hobbyruimte. In tegenstelling tot bouwconstructies van beton, baksteen of andere materialen is hout echter een heel stuk goedkoper. Bovendien is een dergelijke houten constructie relatief eenvoudig in de tuin te plaatsen. Hierdoor profiteer je niet alleen direct van heel groot aantal voordelen, maar bespaar je ook nog eens enorm op de materiaal- en arbeidskosten om deze constructie te bouwen. Win-win.

Extra accommodatie

De tuinhuisjes van nu zijn een heel stuk moderner en beter geïsoleerd dan de tuinhuisjes van enkele jaren geleden. Daardoor kunnen ze voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Met een tuinhuisje heb je dus eigenlijk gewoon een extra accommodatie bij je huis. Leuk om hier een logeerkamer, mancave, speelkamer voor de kinderen of een tuinkantoor te maken. Ook fijn om hier gasten uit te kunnen nodigen en ze een extra slaapplaatsje aan te bieden wanneer dit in huis niet mogelijk is. Al met al kan dus zelfs de waarde van het huis toenemen door het plaatsen van een tuinhuisje. Je creëert immers extra ruimte in en buitenshuis.

Meer opslagruimte

Gebrek aan opbergruimte is in veel woningen een groot probleem. In de meeste woningen is er nog maar weinig ruimte over voor het bergen van spullen die incidenteel worden gebruikt, fietsen, scooters, enzovoorts. Daardoor kun je wellicht zelfs overwegen om te verhuizen. Gelukkig is dat met een tuinhuisje in de meeste gevallen niet meer nodig. Deze huisjes kunnen voor heel veel verschillende opbergmogelijkheden worden gebruikt. Je kunt er simpelweg tuinspullen in kwijt, maar ook fietsen, scooters of prullaria die je normaal op zolder zou plaatsen. Hierdoor geniet je van meer ruimte buitenshuis en voorkom je dat het in huis een te grote rommel wordt.

Goed voor het milieu

Veel bouwmaterialen zijn minder eco-vriendelijk. Wanneer je echter kiest voor een houten tuinhuisje van duurzaam hout, dan weet je zeker dat je je steentje bijdraagt aan het milieu. Houten materialen kunnen bijdragen bij het verminderen van de ecologische voetafdruk die jij op aarde achterlaat. Bovendien kunnen ze in de meeste gevallen gerecycled worden. Hierdoor gaat het materiaal nooit écht verloren.

Leave a Response