zaterdag, december 3, 2022
SlaapkamerWonen

4 redenen om voor meubels van steigerhout te kiezen

meubels van steigerhout te kiezen

Steigerhout behoort al jaren tot één van de meest populaire materialen. Maar waarom zou je nu eigenlijk voor meubels van steigerhout kiezen? Wat is hier de toegevoegde waarde van? Opvallend genoeg werd steigerhout in eerste instantie helemaal niet gebruikt voor het maken van meubels. Het werd juist enorm vaak in de bouw toegepast. De laatste jaren zijn echter de voordelen van steigerhouten meubels bekend geworden en dat heeft tot enorm veel vraag geleidt. Steeds meer mensen kiezen voor enkele steigerhouten meubels, steigerhouten bedden of zelfs een geheel interieur van steigerhout. Maar waarom?

Ben jij nog niet geheel overtuigd of overweeg je al tijden steigerhouten meubels aan te schaffen en twijfel je nog? Hier zijn 4 redenen om voor meubels van steigerhout te kiezen.

1.         Makkelijk te onderhouden

Ben jij iemand die het vreselijk vindt om meubels continu te bewerken en te onderhouden, zodat ze maar in goede conditie blijven? En kies je liever voor meubels waar weinig aan gedaan aan hoeft te worden? Dan zijn de steigerhouten meubels bij Gussta precies wat je zoekt. Steigerhout is namelijk heel gemakkelijk in gebruik én in het onderhoud. In tegenstelling tot veel andere houtsoorten, heeft steigerhout namelijk vrijwel niets extra’s nodig. De meeste steigerhouten meubels zijn zowel vocht- als vuilafstotend. Is er toch een grote vlek ontstaan door rode wijn of stiften van de kinderen? Dan kan je de oppervlakte eenvoudig licht opschuren en er is niets meer van te zien. Hierdoor geniet je heel wat jaren van jouw prachtige meubels.steigerhouten meubels

2.         Goed voor het milieu

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen oog voor het milieu. We krijgen steeds meer door hoe belangrijk het is om het milieu een handje te helpen. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze kinderen en (achter)kleinkinderen. Zelfs de kleinste beetjes kunnen al helpen. Bijvoorbeeld het soort meubels wat je kiest. Wanneer je kiest voor steigerhouten meubels, dan zit je qua milieu in elk geval al meer dan goed. De meeste steigerhouten meubels worden namelijk gemaakt van ‘afgekeurd’ hout wat al eerder op de bouw is gebruikt. Hierdoor geef je oud hout een geheel nieuw leven. Bovendien zie je het er niet aan af dat het eerder als ‘afval’ werd bestempeld.

3.         Tijdloos

Steigerhouten meubels worden ook wel eens vergeleken met een spijkerbroek. Dit zijn van die dingen die nooit uit de mode raken. Hoewel ze door de jaren heen natuurlijk wel licht veranderen, blijft iedere spijkerbroek of steigerhouten meubelstuk mooi en passen binnen het interieur. Het maakt niet uit hoe vaak je je gehele interieur omgooit, hoe ouder de meubels worden, hoe mooier en tijdlozer de uitstraling zal zijn. Waar een nieuwe tafel na verloop van tijd nog enige slijtage vertoont, zal je dit bij een steigerhouten meubelstuk vrijwel nooit merken. Of je nu kiest voor een bed of tafel van steigerhout, het blijft even mooi en stijlvol.

4.         Praktisch in gebruik

Een van de grootste voordelen van steigerhouten meubels is dat ze heel praktisch in gebruik zijn. Het is stevig materiaal en tevens niet zo besmettelijk. Het maakt niet uit hoe vaak je knoeit of iets laat vallen, het meubelstuk blijft gewoon altijd mooi. Kleine deukjes vergroten enkel de charme van de meubels.

Leave a Response