dinsdag, oktober 3, 2023
BadkamerWonen

Waarom een handdoekradiator onmisbaar is in de badkamer

handdoekradiator onmisbaar is in de badkamer

Wie is er nou niet dol op een heerlijke aangename temperatuur in de gehele woning? Zeker gedurende de wintermaanden hechten we heel veel waarde aan een lekker warm huis. Dat betekent dus ook dat je wil dat alle ruimtes in de woning behaaglijk voelen. Misschien ken je het nog wel van vroeger. In de woonkamer was het heerlijk warm, net als in de slaapkamers, maar als je naar de hal of de badkamer liep, dan stond je direct te klappertanden. Een warme badkamer is met name belangrijker dan je denkt. Maar wist je ook dat je in de badkamer een andere soort verwarming nodig hebt dan in de rest van het huis?

De badkamer is uiteraard een zeer vochtige ruimte en zal dan ook vanzelfsprekend om andere meubels en materialen vragen dan iedere andere ruimte in huis. Ook de verwarming in deze ruimte moet bestand zijn tegen vocht en mag ook zeker niet gaan roesten. Wanneer je een doorsnee radiator in de badkamer zou plaatsen, dan zal deze binnen enkele weken zijn kracht verliezen. Erger nog: je hebt zelfs geen recht op garantie als je een dergelijke radiator in een vochtige ruimte plaatst. Niet doen dus! Daarom kies je voor de badkamer altijd een speciale badkamerradiator. Die beschikt over een vochtwerende coating en roest niet. De meest gebruikte radiator in de badkamer is de handdoekradiator. En waarom deze meer dan onmisbaar is in de badkamer, lees je in dit artikel!

Altijd een voorverwarmde handdoek

Koude handdoeken klinkt misschien als een luxeprobleem, maar het is wel echt vervelend om je na een lange douche of heerlijke badsessie in een koude handdoek te moeten wikkelen. Zo wordt jouw ultieme relaxmomentje wel heel abrupt afgebroken. Om nog even verder te genieten, zijn voorverwarmde handdoeken dan ook echt een pré.

Een handdoekradiator zal de handdoeken natuurlijk niet alleen voorverwarmen, maar het is ook mogelijk om ze hier op te laten drogen. Wanneer jij de enige bent die de handdoeken gebruikt, dan is het natuurlijk zonde wanneer je ze na één douchebeurt alweer in de wasmachine gooit. Je kunt hier prima nog een keer mee doen. Maar dan moeten ze wel lekker droog en warm zijn, alvorens je ze weer nodig hebt. Een handdoekradiator maakt dit een stuk eenvoudiger.

Aangename temperatuur in de badkamer

Er is niets vervelender dan extreme kou in de badkamer. Je wil er niet aan denken om na een heerlijke nacht in je warme bedje, jezelf klaar te maken in een ijskoude badkamer. Je bent dan wel direct wakker, maar echt vrolijk word je er natuurlijk niet van. Met een handdoekradiator zorg je ervoor dat de ergste kou uit de badkamer is en kun je er zelfs voor kiezen om lekker de verwarming aan te houden, zodat het heerlijk behaaglijk aanvoelt.

Verschillende soorten en maten

Veel mensen zijn ten onechte bang dat een badkamerradiator afbreuk zou doen aan hun strakke en moderne badkamer. Wie dit denkt, heeft het echter goed mis. Badkamerradiatoren zijn tegenwoordig namelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar. Van strak en modern tot compact of klassiek. Werkelijk alles is mogelijk. Hierdoor kun je deze geheel aan jouw eigen wensen en de uitstraling van de badkamer aanpassen. Al met al zijn de badkamerradiatoren van nu dan ook een lust voor het oog!

Leave a Response