maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

Vijf redenen om te kiezen voor slimme verlichting

Vijf redenen om te kiezen voor slimme verlichting

Bijna iedereen heeft wel een smart TV in huis, maar wist je dat er nog veel meer slimme apparaten zijn waarmee je je leven een stuk gemakkelijker kunt maken? Zo zijn er slimme gordijnen en slimme koelkasten, maar ook slimme lampen. In deze blog lees je de vijf beste redenen om over te stappen op deze slimme verlichting.

1. Een groot gemak

Slimme lampen bestuur je met een app op je telefoon of tablet, of zelfs met je stem als je een Smart Home-systeem in huis hebt. Zo hoef je niet eens van de bank te komen om alle lampen aan te zetten en kun je ze ’s avonds vanuit bed met een paar vingerklikken weer uitzetten. Eenvoudiger kan bijna niet! Bovendien kun je ook lichtschema’s instellen die ervoor zorgen dat de lampen automatisch gaan branden als je wakker wordt, thuiskomt of als de zon ondergaat. Dit is de ideale optie voor iedereen met een druk leven en een uitpuilende agenda die, eenmaal thuisgekomen, gewoon lekker wil relaxen en zo min mogelijk moeite wil doen.

2. Lichamelijke voordelen

Wist je dat verlichting kan zorgen voor een verbeterde nachtrust? Door wakker te worden en te gaan slapen met zachtgele verlichting wordt de natuurlijke productie van melatonine van je lichaam geregeld. Zo val je een stuk makkelijker in slaap én word je uitgeruster wakker dan bij sterk kunstlicht. Slimme led verlichting heeft veel meer opties dan normale led lampen, waardoor je de verlichting precies zo kan instellen dat het voor je lichaam fijn is.

3. Lampen precies zoals je ze wilt

 Deze opties zorgen er ook voor dat je met de lampen veel meer mogelijkheden hebt dan met de traditionele lamp die aangezet wordt via de schakelaar. Zo zijn er slimme lampen op de markt die wel 16 miljoen kleuren kunnen hebben. Je past je lampen zo precies aan je stemming en wensen aan: warm-wit licht tijdens een romantisch diner, koel licht als je nog even een paar uurtjes thuis gaat werken en gekleurd licht tijdens dat ene leuke feestje.led verlichting

4. Lagere energierekening

 Hoewel smart lampen wel een investering zijn, bespaar je hiermee ook op de kosten. Je laat namelijk nooit meer per ongeluk een lampje aanstaan. Via de app check je vanaf je werk en zelfs vanaf je vakantieadres of de lampen thuis nog branden en zet je ze binnen enkele seconden uit. Zo staan ze nooit meer onnodig aan. Bovendien zijn alle smart lampen dimbaar, zodat ze niet altijd op volle sterkte hoeven te branden. Zo kun je hiermee, anders dan bij bijvoorbeeld een smart plug waarbij deze mogelijkheid niet altijd gecreëerd wordt, ook op deze manier voor een lagere energierekening zorgen.

5. Een veiliger thuis

Een donker huis is aantrekkelijk voor inbrekers. Het liefst laat je dus een lampje branden. Maar om nou de hele vakantie je lampen aan te laten staan is niet zo goed voor je energierekening. Gelukkig kun je de smart lampen vanaf je vakantieadres aanzetten. Zo lijkt het net alsof je wel thuis bent, terwijl je stiekem gewoon geniet van een sangria aan het strand.

Het is een slimme investering om te gaan voor slimme verlichting. Hiermee verhoog je je gemak, je veiligheid, je mogelijkheden en misschien zelfs je nachtrust, terwijl je aan het eind van het jaar een minder hoge rekening kunt verwachten. Dé ideale oplossing voor iedereen die zijn leven een stukje makkelijker wilt maken.

Leave a Response