vrijdag, augustus 12, 2022
Tuin

Verzorging van een palmboom

Verzorging van een palmboom

De palmboom is een populaire boomsoort onder Nederlanders. De tropische boom inspireert om deze boomsoort zelf in huis te halen! Bekijk ons assortiment aan palmbomen en laat je inspireren voor een prachtige palmboom. In deze blog nemen we je mee in verzorging van deze unieke boom zodat jij weet waar je straks op moet letten. De algemene verzorging, de beste plek voor een palmboom én aandachtspunten tijdens de winter komen aan bod. MyPalmShop leert je graag meer over deze unieke boomsoort!

De palmboom

Bij een palmboom is het belangrijk dat de grond nooit helemaal uitdroogt. In de zomer moet een palmboom iedere dag water hebben. Het is belangrijk dat er een goede bodemstructuur aanwezig is waardoor vocht op een juiste manier vastgehouden kan worden. Water is voor een palmboom heel erg belangrijk. Als een palm geen water krijgt gaat de boom zijn eigen bladeren drinken, waardoor deze uiteindelijk afsterven. Zorg hierbij wel dat het overtollige water weg kan lopen. Ten slotte is het slim om de palmboom af en toe te sproeien. Het blijft namelijk een tropische boom die nou eenmaal van vocht houdt.

Vind de juiste plek

Wat is nou eigenlijk een geschikte plek voor een palmboom? Over het algemeen is de boom bestemt tegen veel zonlicht. Dit komt natuurlijk omdat we de palmboom kennen van warme vakantielanden. De boom houdt ervan om buiten in de volle zon, op een open plek het zonlicht op te vangen. Mocht je een plekje binnen hebben voor je boom, dan is een plek bij een raam verstandig. Wij raden in ieder geval aan de boom te plaatsen op een plek waar het licht makkelijk komt. Per dag eist de palmboom minimaal drie uur direct zonlicht.

Palmbomen in de winter

Voor winterharde palmboomsoorten kun je een kijkje nemen op de website van MyPalmShop. Indien de palm genoeg zonlicht krijgt, zijn vrijwel alle winterharde palmboomsoorten ook geschikt om in een kamer te houden. In de winter hoeft een palmboom wanneer hij in de kou staat bijna geen water. Eén keer in de vier dagen is dan voldoende. Let hierbij ook op dat je niet te veel water geeft, anders is er kans dat de kluit bevriest en afsterft. Heb je jouw boom in een pot boven de grond staan? Dan is het belangrijk dat je de pot goed isoleert. Een tip waarmee je dit kunt doen is het gebruiken van bubbeltjesplastic.

Leave a Response