vrijdag, augustus 12, 2022
InterieurWonen

3 tips voor een knusse woonkamer

3 tips voor een knusse woonkamer

Sinds corona zitten we meer aan huis gekluisterd dan ooit. Tel hier ook nog eens de wintermaanden bij op en het is geen wonder dat veel mensen op zoek zijn naar manieren om hun interieur sfeervoller en knusser te maken. Als je dan toch aan huis gekluisterd zit, kun je er maar beter het beste van maken, nietwaar? Dit geldt met name voor de woonkamer. Dit is immers dé ruimte waar je de meeste tijd in doorbrengt. Voor gezellig samenzijn met je gezin of om gewoon lekker alleen van je favoriete serie te genieten. Er zijn gelukkig tal van mogelijkheden om je woonkamerinterieur knusser te maken. In dit artikel laten we 3 verschillende tips zien waarmee jij meer warmte en knusheid in de woonkamer kunt brengen. 

1 Plaats een vloerkleed bij de bank

Een vloerkleed doet het eigenlijk altijd goed. In ieder interieur. In iedere ruimte. En zeker in de woonkamer. Vloerkleden kopen is dan ook altijd een klein feestje. Bovendien biedt het ook nog eens veel voordelen. Zo helpt een vloerkleed de meubels aan elkaar te verbinden in de woonkamer. Hierdoor ontstaat eenvoudig een samenhangend en knus geheel. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor meer warmte aan de voeten. Zeker bij een hoogpolig vloerkleed. Hiermee wordt de vloer ook nog eens beter geïsoleerd, waardoor je minder snel zult stoken. Iets wat met de huidige hoge energieprijzen alleen maar mooi meegenomen is. 

Wil je een vloerkleed bij de bank plaatsen? Houd dan wel ook rekening met de leefomstandigheden. Wanneer je zeer jonge kinderen of huisdieren hebt, is de kans groot dat er nog wel eens drinken geknoeid wordt of dat er haren in het vloerkleed verstrikt raken. Een hoogpolig vloerkleed is dan wel heel lastig schoon te maken. In dat geval kun je dan ook beter kiezen voor een laagpolig vloerkleed. Gelukkig is er voor iedere situatie en ieder interieur wel een geschikt vloerkleed te vinden. Zo haal je binnen mum van tijd meer sfeer en een knusse uitstraling in huis. 

2 Een goed lichtplan 

We besteden gemiddeld veel te weinig aandacht aan het lichtval in huis. We kiezen voor praktische verlichting, maar daarmee lijken we te vergeten hoe belangrijk het is om een veelzijdig lichtplan op te stellen. Een lichtplan waarbij we niet alleen kijken naar praktische verlichting, maar ook de nodige sfeerverlichting in huis halen. Zeker in de woonkamer is dit van essentieel belang. 

Bij sfeerverlichting kan je aan heel veel verschillende dingen denken. Bijvoorbeeld aan dimbare lampen, maar ook aan allerlei soorten kaarsjes. Groot voordeel vaan kaarsjes is dat je deze met de tijd nog eens kunt afwisselen. Hierdoor maak je je interieur telkens een tikkeltje anders. 

3 Warme kleuren 

Ben je echt toe aan iets nieuws en ben je helemaal klaar met hoe je woonkamer er op dit moment uitziet? Dan doet een andere kleur op de muur vaak al wonderen. Dit betekent niet dat je je gehele woonkamer hoeft te schilderen (dat mag natuurlijk wel), een accentmuur is meestal al voldoende. Kies bij voorkeur voor extra warme kleuren om meer dimensie in de ruimte te brengen. Denk bijvoorbeeld aan rood, bruin, oranje, okergeels of sommige tinten paars en roze. Wil je liever niet met de verfkwast aan de haal gaan? Dan kun je deze warme tinten ook met decoratiestukken in huis verwerken. 

Leave a Response