vrijdag, augustus 12, 2022
InterieurWonen

Verschillende soorten tafels in je woonkamer

Verschillende soorten tafels in je woonkamer

Deze soorten tafels zijn er voor de woonkamer

Ben je op zoek naar tafels voor in je woonkamer en ben je benieuwd welke verschillende soorten tafels er voor de woonkamer zijn? Er zijn diverse soorten tafels voor in de woonkamer die elk hun eigen functies hebben. In dit artikel hebben wij enkele must have tafels voor je op een rijtje gezet, zodat je straks gemakkelijk jouw keuze kunt maken. Lees snel verder en ontdek welke verschillende soorten tafels er voor de woonkamer zijn.

Salontafel

De salontafel is steeds populairder geworden de afgelopen jaren. Vroeger werd deze tafel vooral gebruikt om iets op te zetten. Nu dient een salontafel ook als eyecatcher. Koop een mooie grote salontafel en leg hier een mooi boek op of meerdere tijdschriften of kies ervoor om meerdere kleine salontafels met elkaar te combineren. Zo kan je bezoek ook makkelijk bij de salontafel en het heeft ook nog eens een speelse uitstraling. Je kunt ook een mooie bos droogbloemen op de salontafel zetten, zodat deze nog meer opvalt.

Eettafel

Ook een eettafel mag niet in je woonkamer ontbreken. Dit is de plek waar je dineert met familie en vrienden, spelletjes doet en gezellige gesprekken hebt. Een erg belangrijke tafel dus. Je kunt eettafels in diverse vormen en stijlen kopen. Wanneer je een kleine eethoek hebt, kun je het beste voor een ronde tafel kiezen. Hier kunnen meerdere mensen aan aanschuiven, omdat deze geen punten heeft. Mocht je juist veel mensen ontvangen, dan is een grote vierkante eettafel een betere optie. Deze tafels kun je tevens het beste in een grote eethoek plaatsen.

Bijzettafel

En wat dacht je van een bijzettafel? Deze tafel kun je perfect naast je bank zetten of naast je stoel. Tijdens het tv kijken kun je hier je afstandsbediening op kwijt of een bakje met chips of nootjes. Bijzettafels hebben als groot voordeel dat je ze eenvoudig kunt verschuiven. Hierdoor kun je eenvoudig plaats maken als er visite komt of de tafel op een andere strategische plek zetten.

Sidetable

Wil je een tafeltje in de hal of in de gang neerzetten, dan is de sidetable hier ideaal voor. Je kunt er eenvoudig langslopen en spullen op neerleggen die je op een later moment weer wilt gebruiken, zoals je sleutels of een hondenriem. Sidetables kun je echter niet alleen goed in de hal kwijt. Je kunt ze ook combineren met een comfortabele fauteuil om zo een extra zithoek te maken. Zet een mooi vaasje bloemen of een tafellamp op de sidetable en het plaatje is compleet.

Weet jij al welke tafels je in de woonkamer wenst?

Leave a Response