dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurSlaapkamerWonen

Tips & inspiratie voor het inrichten van een stoere jongenskamer

Kinderkamer

Gaan jullie binnenkort verhuizen en moeten er nieuwe kinderkamers ingericht worden? Of is je zoon echt toe aan een nieuwe slaapkamer en ben je nogal inspiratieloos? Dan helpen wij je in dit artikel graag een beetje op weg.

Als interieurliefhebbers begrijpen we als geen ander dat het stylen van een stoere kinderkamer best wel lastig kan zijn. In de winkels word je overweldigd door verschillende kleuren, stijlen en materialen en waarschijnlijk heeft je zoon ook een expliciete mening over hoe het er vooral niet uit mag komen te zien. Hoe begin je deze enorme klus? Waar moet je aan denken? En hoe creëer je de stoere jongenskamer waar je zoon zo naar verlangt? In dit artikel geven we enkele tips & leuke inspiratie ideeën om jou op weg te helpen.

Moodboard maken

Allereerst is het belangrijk om inspiratie op te doen. Gelukkig biedt de digitale wereld al snel uitkomst. Maak gebruik van Google, Pinterest of andere kanalen om stoere kinderkamers op te zoeken. Hier vind je ontzettend veel verschillende voorbeelden om jou te inspireren. Sla de foto’s op die jou aanspreken en laat deze zien aan je kind. Zo kunnen jullie samen kijken welke stijl bij hem past en hoe je te werk kunt gaan.

Extra tip: neem tijdens het maken van een moodboard ook de tijd om alvast op het materiaalgebruik in de stoere kinderkamers te letten. Zo zien we steeds vaker dat robuuste materialen, zoals bijvoorbeeld steigerbuizen, worden gebruikt. Verwerk deze in je moodboard en overleg met je zoon. Dat maakt het shoppen voor nieuwe spullen en accessoires straks een stuk eenvoudiger!

Stel kleurencombinaties samen

Bedenk vooraf al welke kleuren je in de slaapkamer wilt gaan gebruiken. Bedenk goed wat de basiskleur gaat worden en welke accentkleur straks de hoofdrol speelt. Dan kan je hier alvast goed rekening mee houden als je accessoires gaat kopen. Door de kleuren op de juiste manier op elkaar af te stemmen, creëer je een mooi geheel.

Thema bedenken

Bij een stoere jongenskamer hoort natuurlijk ook een thema. Voor jonge kinderen is dit vaak lastig te bedenken. Ze switchen immers enorm vaak van hobby’s en passies. Waar ze de ene week nog vrolijk iedere aflevering van Paw Patrol keken, zijn de andere week weer verslaafd aan iets anders. Daarom adviseren wij om voor een neutraal thema te kiezen. Eentje die ook over enkele jaren nog leuk is. Denk bijvoorbeeld aan vliegtuigen, een junglekamer, enzovoorts.

Houd het thema bovendien zo subtiel mogelijk. Kies voor enkele decoratiestukken, zodat deze gemakkelijk te vervangen zijn als het tijd is voor iets nieuws. Dat bespaart jou een hoop nieuwe verbouwingen!

Zelf slaapkamermeubels maken

Natuurlijk wil je graag iets unieks maken in de slaapkamer van je zoon. Waarom kies je er dan niet voor om zelf een bureau of tafeltje te maken? Met behulp van steigerbuizen en de buiskoppelingen van Steigerpijp zijn de mogelijkheden eindeloos! Bovendien is steigerbuis niet alleen een zeer stoer materiaal, maar is het ook nog eens zeer gemakkelijk om mee te werken. Hierdoor kunnen zelfs mensen met twee linkerhanden hier prima mee uit de voeten. Bovendien vind je online ontzettend veel verschillende DIY’s. Hier vind je precies welke benodigdheden nodig zijn en hoe je de klus aanpakt. Wel zo handig.

Wil je steigerhout planken kopen om de kinderkamer van jouw zoon compleet te maken? Let er dan wel op dat deze al op de juiste maat gezaagd kunnen worden. Zo kun je de klus nog sneller klaren! Een stoere jongenskamer inrichten is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Leave a Response