vrijdag, augustus 12, 2022
duurzaamWonen

Nieuw energiecontract afsluiten: zo vind je de beste deal!

Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Of ga je misschien voor het eerst op jezelf wonen en moet je plotseling zelf gas, water, licht regelen? Dan kan het aanbod waarschijnlijk overweldigend zijn. Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel verschillende leveranciers dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is er veel om op te letten bij het vergelijken van energieleveranciers. Hierdoor kan je het aanbod beperken en een weloverwogen beslissing maken. Wil jij binnenkort een nieuw energiecontract afsluiten? Met de volgende tips vind jij zeker de beste deal!energievergelijker tool

Hoeveel energie verbruik je?

Allereerst is het belangrijk om inzicht te krijgen in je huidige energieverbruik. Dit vertelt je namelijk veel over de energieleverancier die je mogelijk nodig gaat hebben. Je kunt immers niet zomaar de tips van vrienden en familie gebruiken. Voor iedere situatie is een andere energieleverancier geschikt. Neem daarom eerst jouw eigen energieverbruik onder de loep.

Ga je voor het eerst op jezelf wonen? Dan weet je logischerwijs ook niet hoeveel energie je gaat verbruiken. Gelukkig zijn er online veel rekentools die het mogelijk maken om een goede schatting te maken Hierbij moet je de gezinssamenstelling en het soort woning doorgeven. Deze zijn immers van invloed op de hoogte van de energierekening. Door een goede schatting te maken, kan jij eenvoudig de juiste energieleverancier vinden.

Maak gebruik van online vergelijkingstools

Het aanbod van energieleveranciers is tegenwoordig ontzettend groot. Van zeer bekende namen zoals Nuon en Essent tot namen waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Voor de kwaliteit van de stroom maakt het niets uit, bij iedereen komt immers dezelfde stroom uit het stopcontact, er kan echter wel een duidelijk prijsverschil zijn. Zelf al deze energiemaatschappijen onder de loep nemen en berekeningen maken is een hels karwei. Dat kan dagen tot misschien wel weken duren. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Tegenwoordig vind je online talloze vergelijkingstools waarmee je eenvoudig kunt zien waar je het voordeligst uit bent. Natuurlijk moet je wel ook zelf blijven nadenken. Lees goed de kleine lettertjes. Een contract waarbij je op papier misschien voordeliger uit bent, kan in de praktijk vies tegenvallen. Laat je daarom niet verleiden door mooie advertenties, maar blijf altijd goed nadenken.

Wel of geen duurzame energie?

Anno 2019 is duurzaam leven nog nooit zo belangrijk geweest. De overheid probeert ons continu te stimuleren om voor duurzame oplossingen te kiezen. Ook de productie van groene energie wordt gestimuleerd, waardoor het prijsverschil tussen ‘groene’ en ‘grijze’ energie nog maar minimaal is. Maar wat is de beste keuze?

Jij kiest zelf voor welke energie je gaat. Of dit nu om duurzaam opgewekte energie gaat of energie uit fossiele brandstoffen. De stroom die uit het stopcontact komt blijft hetzelfde. De prijs is anders. In de meeste gevallen raden wij groene energie aan. Niet alleen omdat je zo je steentje bijdraagt aan het milieu, maar ook omdat dit de toekomst is. In de loop van de jaren zal grijze energie schaars worden. Hierdoor zullen de prijzen enorm stijgen. Je kunt je daarom goed voorbereiden op de toekomst door nu alvast voor duurzame energie te kiezen. Bovendien geeft dit ook gewoon een goed gevoel!

energie contract

Leave a Response