dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Moeite met traplopen? Dit is de oplossing!

moeite met traplopen kies traplift

Over het algemeen worden mensen ouder en willen langer zelfstandig blijven wonen. Wanneer mensen ouder worden, komen er ook steeds meer lichamelijke kwalen om de hoek kijken. Ze kunnen moeilijker bewegen. Ze krijgen regelmatig problemen met het lopen op de trap. De familie, vrienden en goede kennissen worden bezorgd als een ouder familielid zelfstandig wilt blijven wonen. Ze zijn bang dat, als hij of zij naar boven of beneden gaat, van de trap valt. Daarbij zou je als oudere een behoorlijk letsel aan over kunnen houden. Daarom kun je, als je toch op jezelf wilt blijven wonen, een traplift laten installeren. Door gebruik te maken van een traplift ben je langer in staat om alleen te blijven wonen ondanks dat de slaap- en badkamer boven is. Het verhuizen naar een gelijkvloerse woning hoeft dan niet overwogen te worden. Je hoeft er ook niet tegenop te zien om een traplift aan te schaffen. Je zou bang kunnen zijn, omdat je niet weet wat er gebeurt tijdens een stroomuitval. Omdat een traplift onafhankelijk is van het lichtnet zal hij ondanks de stroomuitval gewoon blijven werken.

De kosten

Wanneer je een traplift wilt aanschaffen, kun je hem huren of kopen. Daarvoor zal je veel moeten betalen. Een traplift die geschikt is voor een trap met een of meerdere bochten is kostbaar. Wanneer je echter de kosten van een traplift afweegt vergeleken met een verhuizing naar een gelijkvloerse woning ben je veel goedkoper uit. Het is verstandig als je een traplift wilt aanschaffen dat je trapliftleveranciers met elkaar vergelijkt. Door de vergelijking kun je beter een verantwoorde keuze maken. Door de bestelling van een traplift te plaatsen bij Triwatrapliften.nl weet je zeker dat je een verantwoorde keus hebt gemaakt. Bij Traplift van Triwatrapliften.nl weet je zeker dat je goede voorlichting krijgt. Ze kunnen je het beste advies geven wat voor een traplift het meest geschikt voor je is. Een traplift zal in de praktijk niet alleen personen naar boven of beneden brengen. Voor het naar boven brengen van zware goederen worden de trapliften gebruikt. Je moet daarbij wel op de belastbaarheid van de traplift letten.

traplift

Aftrekbaarheid bij de belasting.

Bij de aanschaf van een traplift wil je graag vooraf weten wat het plaatsen je zal gaan kosten. In veel gevallen wordt een traplift vergoed vanuit het WMO. Je moet daarvoor een bijdrage betalen. Deze bijdrage is afhankelijk van je inkomen. Soms is de eigen bijdrage zo hoog dat je hem bijna helemaal zelf betaald hebt. De eigen bijdrage die je moet betalen, voordat de traplift geplaatst wordt, kan zo hoog zijn dat je hem bijna voor 100% zelf hebt betaald. Het is deze eigen bijdrage die je niet van je inkomstenbelasting mag aftrekken. Dat is dan een flinke teleurstelling voor de persoon die een traplift wil aanschaffen. Wanneer je besluit om hem geheel zelfstandig te kopen, mag je dat bedrag wel van je inkomstenbelasting aftrekken. Dit kan een belastingvoordeel opleveren van maar liefst 60%. Voor een plateaulift, voor mensen die met een rolstoel naar boven- en beneden moeten kunnen gaan, is de werkwijze hetzelfde als voor een traplift. In veel gevallen wil je niet toegeven dat je moeilijker gaat lopen en dus ouder wordt. Wanneer je echter over de drempel heen bent voor het aanschaffen van een traplift of plateaulift, is dat de veiligste manier om naar boven en naar beneden te gaan. Wanneer je hem eenmaal hebt laten installeren wil je niets anders meer. De installatie van traplift is tegenwoordig mooi. Het is geen storend element in huis en je weet dat je als oudere veiliger bent.

Leave a Response