dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Hoe creëer je een retro look in je woonkamer? 

Hoe creëer je een retro look in je woonkamer

Oude tijden herleven. In de fashion is al een tijdje te zien dat de retro look weer helemaal terug van weggeweest is. Inmiddels is dit ook doorgesijpeld naar de interieursector. De showrooms van meubelzaken en ook op internet vind je tips en inspiratie over hoe jij deze stijl in je woonkamer kan toepassen. Gek genoeg is het minder simpel dan het lijkt. Het is niet een kwestie van slechts een paar kleurrijke meubels of een leuk behangetje. Voor een woonkamer met retro look moet je toch echt wel heel wat moeite doen. Deze look is immers niet van deze tijd. Hieronder lees je een aantal tips hoe jij hiermee aan de slag gaat.

#1 Gave verlichting

Lampen bepalen ook de sfeer van je woonkamer. Omdat de retro look zich kenmerkt door gekke vormen en felle kleuren, mag je ook lekker uitpakken met de keuze van hanglampen en staande lampen. Omdat de interieurbranche deze stijl ook doorheeft, zijn er genoeg lampen verkrijgbaar met bijzondere designs. Ook kun je, met deze interieurstijl, kiezen voor een industriële lamp, als stoere tegenhanger bij een speels interieur. In tegenstelling tot vroeger kun je gelukkig nu wel kiezen voor energiezuinige lampen. Kies altijd voor led gloeilampen om energiezuinig je huis te verlichten.  industriele lamp

#2 Leef je uit met de muren

In de jaren ‘60 en ‘70 zag je vaak behang met geometrische vormen. Hou je van deze stijl? Ga dan zeker voor een vrolijk behang. Je hoeft niet je kamer helemaal op die manier te behangen. De kans bestaat dat dit snel gaat vervelen. Combineer daarom het behang met andere felle kleuren op de muren eromheen. Dan word je niet al na een paar weken duizelig van wat je om je heen ziet in de woonkamer.

#3 Kleurrijk vloerkleed

Het voordeel van een vloerkleed is dat je deze snel kan wisselen als je hem zat bent. Daarom kun je, in tegenstelling tot het behang, wel kiezen voor een exemplaar met knotsgekke kleuren en vormen. Kenmerkende kleuren van de retro look zijn rood, geel, paars en oranje. Ben je erop uitgekeken? Dan koop je gewoon weer een kleed in met een en dezelfde kleur. Zo simpel kan het zijn…

#4 Bijzonder zitmeubel

De bank kan ook een heel bijzonder item zijn in een retro interieur. Let er wel op dat jouw favoriete zitmeubel goed past bij je vloer en muren. Het laatste wat je wil is dat het vloekt. Hoe leuk die design meubels ook zijn, ze zijn niet altijd even comfortabel. Test dus goed uit in de winkel hoe de bank zit. Aan een onprettig exemplaar heb je natuurlijk helemaal niets.

#5 Retro kunst aan de muur

De kunst van vroeger was ook heel gaaf. Dit kun je nu ook toepassen door schilderijen te kopen van abstracte schilders die graag veel kleuren gebruikten in hun kunst. Ben je niet zo van de schilderijen, dan zijn oude foto’s en portretten ook een optie. Wat dacht je van oude panoramafoto’s van grote steden? Of van portretten van filmsterren zoals Marilyn Monroe of James Dean? Deze retro accessoires zijn voor jouw interieur de kers op de retro slagroomtaart.

Hoe ga jij te werk met de retro look van je inrichting? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel. Veel plezier met inrichten!

Leave a Response