vrijdag, augustus 12, 2022
duurzaamWonen

Haal een slow living routine in huis

Haal een slow living routine in huis

Ben jij een persoon die zijn dag gehaast doorbrengt om zo snel mogelijk klaar te zijn met alles of neem jij rustig je tijd? Misschien leef je alleen langzaam als je in je duurzame vakantiewoning zit, maar ook zonder dat je op vakantie bent kun je deze mindset hanteren. Langzaam leven draait namelijk niet om lui zijn en een lage productiviteit, maar om bewust leven. Lees hier meer over verschillende slow-trends, hoe je dit in je dagelijks leven toepast voordat je de deur uit gaat.

Bewustzijn

Slow living betekent eigenlijk dat je je dag op een manier indeelt waarbij je op een bewuste manier actie onderneemt. Je neemt de tijd om je ontbijt te maken, het op te eten en deelt je tijd nuttig in. Je focust je op de taken die er toe doen, zoals zelfzorg. Bezigheden waar je eigenlijk niks aan hebt, zoals eindeloos scrollen op social media, worden bewust weggelaten. De acties die je uitvoert, doe je heel bewust, zodat je er ook daadwerkelijk wat uit haakt. Door deze mindset toe te passen in je dagelijks leven zul je minder stress ervaren, je tijd nuttiger besteden en het gevoel hebben dat je in het heden leeft.

Trending

De slow living movement is erg populair geworden, vooral in de hectiek van het leven dat wij op dit moment ervaren is het prettig om eens af te remmen en te kijken naar wat belangrijk is. En slow living is niet het enige langzame concept, er bestaat namelijk ook slow food, slow fashion en slow design. Als voorbeeld; fast food draait om kwalitatief lage voeding dat je snel kunt opeten. Het tegenovergestelde hiervan is een maaltijd waar veel aandacht aan wordt geschonken. Een voedzame maaltijd waar je de tijd voor kunt nemen om het te consumeren, waar je echt van geniet. Hetzelfde geldt voor fast fashion en design, snelle mode en designs die worden gemaakt met lage kwaliteit. Het tegenovergestelde is een jurk of stoel waar iemand zijn best op heeft gedaan, de beste kwaliteit zonder kinderarbeid.

Dagelijks leven

Klinkt slow living interessant voor jou? Sommigen kiezen er ook bewust voor om in een rustige omgeving te wonen waar zij zich geen zorgen hoeven te maken, een hutje op de hei. Maar iedereen kan deze mindset toepassen op het dagelijks leven, zelfs als je fulltime werkt. Er wordt altijd maar verwacht van mensen dat ze zo goed mogelijk presteren, dit wordt ons geleerd van jong af aan. Om een stukje slow living in je dagelijks leven toe te passen kun je elke ochtend een ritueel toepassen dat in het teken staat van zelfzorg, zoals een meditatie, een uitgebreide douche of bad of een wandeling in de natuur. Probeer je koopgedrag eens aan te pakken en vraag jezelf af of je iets echt nodig hebt, op deze manier kun je minimalistischer leven.

Conclusie

Slow living is geschikt voor iedereen, of je nu in de natuur woont of in een grote en drukke stad. Neem vooral de tijd voor jezelf en onderneem je acties op een bewuste manier.

Leave a Response