zaterdag, december 3, 2022
AlgemeenWonen

Glasvezel

Glasvezel

Glasvezel wat is dat? Hoe werkt glasvezel? Wat zijn de voordelen van glasvezel? Op dit moment wordt heel hard gewerkt aan een razendsnel en stabiel glasvezelnet door heel Nederland. We proberen hier zo goed mogelijk uit te leggen wat glasvezel nu precies is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn. 

Het glasvezel netwerk

Het glasvezel netwerk wordt gebruikt om informatie door te geven. Dit is te vergelijken met het doorseinen van een morsecode dat werd gedaan door een lamp steeds aan en uit te schakelen. Het glasvezel netwerk werkt net zo. Digitale informatie wordt verstuurd met laserlicht dat met een gigantische snelheid wordt aan- en uitgeschakeld. Hoe sneller dat laserlicht wordt geschakeld hoe meer informatie er kan worden verzonden. Die informatie kan bestaan uit:

  •         Films
  •         Mails
  •         Website

Voor het omzetten naar een bruikbaar internetsignaal heb je een glasvezel modem nodig. Dit modem zorgt ervoor dat het signaal van televisie, internet en bellen gescheiden wordt.

Wat is glasvezel

Glasvezel; de naam zegt het al is een vezel van glas. Die vezel is zo dun als een haar. Een glasvezelkabel bestaat uit een hele bundel van deze vezels. Met de snelheid van licht, worden door deze vezel signalen en data geschoten. Omdat die signalen tegen de binnenkant van de vezel kaatsen sturen ze zonder kwaliteitsverlies grote bestanden en data over het netwerk. De snelheid waarmee dit gebeurt, maakt dat glasvezel internet het beste en snelste internet van dit moment is. Glasvezel internet is uitermate geschikt om supersnel te internetten, streamen, videobellen, video vergaderen en tv kijken zonder haperingen. Bovendien is glasvezel internet ideaal om muziek of video’s te streamen. Met glasvezel internet kun je ook uitstekend online gamen! 

Wat kost een glasvezelabonnement?

Voor een glasvezelabonnement betaal je niet meer dan je nu doet voor een kabel- of dsl abonnement met dezelfde snelheid. Zo betaal je voor een glasvezelabonnement met snelheden van 100 Mbps tot 8000 Mbps tussen de € 45,- en € 70,-. De prijzen zijn afhankelijk van het type internet abonnement en voor welke provider je kiest!

De voordelen van glasvezel-internet

De voordelen van glasvezel internet zijn:

  1.   Het glasvezel netwerk levert het snelste internet in Nederland. Het is mogelijk om te internetten met een snelheid van 1 Gbps (1000 Mbps). Hiermee kun je gelijktijdig internetten, online-vergaderen, grote bestanden downloaden, gamen en streamen.
  2.   De glasvezelkabel die bij jou in huis is aangesloten is alleen voor je eigen gebruik. Je hoeft die kabel niet te delen met buren. Ook het weer of elektrische apparaten zullen het internetgebruik niet meer verstoren. Hierdoor is je verbinding altijd stabiel en bovendien razendsnel. Er is meer dan genoeg bandbreedte zodat er veel ruimte is om data te versturen.
  3.   Bij glasvezel internet is de upload- en downloadsnelheid gelijk zodat je nog steeds supersnel kunt downloaden terwijl je upload.
  4.   Glasvezel internet maakt gebruik van laserlicht in plaats van elektriciteit. De apparatuur waarmee glasvezel werkt, is zuinig in gebruik waardoor je minder energie verbruikt. Glasvezel is de toekomst en ideaal als je ook gebruik maakt van ‘smart’ apparaten zoals camera’s, slimme verlichting en maai- of stofzuiger robots.
  5.   Het glasvezelnetwerk is een open netwerk, dat betekent open voor elke aanbieder. Je kunt als consument zelf je provider kiezen.

Leave a Response