dinsdag, september 21, 2021
AlgemeenInterieurWonen

Goedkope gashaarden vind je bij haardenexpert.nl

Goedkope gashaarden vind je bij haardenexpert.nl

De gashaard is diepgeworteld in Nederland en heeft dan ook een hele lange historie. De gashaard, destijds heette deze eigenlijk gaskachel, kwam vanaf het einde van de negentiende eeuw op de markt. Echter de gashaard was destijds nog lang niet zo populair. Een kolen- of olie kachel was meer in trek en werd dan ook volop gebruikt als verwarmingsbron. Dit veranderde pas half jaren ’60 met de komst van het aardgas. Vanaf die tijd werd Nederland langzaam voorzien van een aardgasnetwerk en konden woningen verwarmd worden met aardgas. Maar wat zijn de voordelen van een gashaard? En waar bestel je deze? Dat lees je in deze blog!

De voordelen van een gashaard

De sfeer en het vlammenspel van een gashaard is tegenwoordig nauwelijks meer van een echt houtvuur te onderscheiden. Door en door ontwikkelde brand technieken zorgen ervoor dat het vuur van een gashaard zo echt lijkt dat het bijna niet meer voor te stellen is dat een gashaard is. De mogelijkheden en technieken zijn zo geoptimaliseerd dat het vuur van de gashaard er helemaal top uitziet. Hierdoor krijgt men het vuurbeeld met écht op en neergaande vlammen en krijg je een 3-dimensionaal vuurzicht door verschillende branders. Allemaal nieuwe mogelijkheden en technieken die de gashaard van tegenwoordig echt anders maakt dan de gashaard van vroeger!

Waarom zou je voor een gashaard kiezen?
Met de komst van centrale verwarming begon de werking van gashaarden te veranderen. Heb je een verwarmingsfunctie zonder centrale verwarming, dan verandert dit verwarmingssysteem de gaskachel zeker van warmtebron in stand-by kachel. Bij cv-ketels op aardgas is immers geen gashaard meer nodig als hoofdverwarming. Maar ze misten de mooie brandende sfeer en het comfort. Tegenwoordig is dit vaak de belangrijkste reden om een ​​gashaard te kopen. Niet voor de warmte, maar voor meer sfeer en beleving.

Haardenexpert.nl

Haardenexpert is een landelijk werkend haarden- en kachelbedrijf die gashaarden, houtkachels, elektrische haarden en pelletkachels levert in Nederland en België. Door hun deskundigheid en ervaring zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste haardenzaken van Nederland. Bij hun heb je dan ook altijd de scherpste deal. Of het nu gaat om (alleen) een gashaard of een gashaard met installatie of inbouw? Een goedkope gashaard kopen doe je altijd bij de Haardenexpert van Nederland.

Leave a Response