maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

Gezellig eten met het hele gezin: zo houd je het leuk aan tafel!

Gezellig eten met het hele gezin zo houd je het leuk aan tafel!

Gezellig eten met het hele gezin. Vroeger was het heel normaal om gezamenlijk een maaltijd te nuttigen aan de eettafel. Inmiddels wordt dit echter steeds vaker ingeruild voor de bank. Onder het genot van een televisieprogramma wordt de maaltijd snel naar binnen geschoven, waardoor de gezelligheid langzaam verdwijnt. Toch is juist zo’n gezamenlijke maal ontzettend belangrijk. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen.

Volgens wetenschappers levert gezamenlijk eten heel veel voordelen op. Goede gespreken, een hechtere band en gezondere maaltijden zijn het resultaat. Wie wil dat nou niet? Hierbij maakt het niet uit wat er op tafel komt te staan. Food near me online bestellen is een prima optie voor een voedzame en gezellige maaltijd en ook culinaire hoogstandjes uit eigen keuken doen het goed. Maar hoe zorg je ervoor dat de maaltijden aan tafel gegeten worden? Wij geven een aantal praktische tips.

Geef tijdig aan wanneer jullie gaan eten

Vooral voor gezinnen met kinderen is het vaak lastig om een geschikt eetmoment te vinden. Structuur is voor jonge kinderen enorm belangrijk. Bovendien moeten ze van tevoren weten waar ze aan toe zijn. Geef daarom tijdig aan wanneer jullie gaan eten. Ook als ze nog even druk aan het spelen zijn is het belangrijk om ze een tijdskader te geven. Zo kan het eetmoment ontspannen beginnen en voorkom je sippe gezichtjes omdat ze gestoord worden tijdens het spelen.

Betrek de kinderen daarnaast bij de vraag ‘wat eten we vandaag?’ Als ze het idee hebben dat ze een eigen keuze hebben, zal er waarschijnlijk minder strijd aan tafel ontstaan.

Kleed de eettafel leuk aan

Het oog wil ook wat. Kleed de eettafel daarom leuk aan met kaarsjes, grappige placemats en andere accessoires. Als je de tafel uitnodigend maakt is het voor het gezin veel leuker om aan te schuiven. Investeer tevens in goede eetkamerstoelen, zodat iedereen comfortabel kan zitten.

Kies iedere week voor een feestmaaltijd

Het leven bestaat natuurlijk niet alleen uit gezonde maaltijden. Soms mag je jezelf en het gezin best wel eens verwennen. Aan tafel eten is natuurlijk nóg leuker als er een lekkere maaltijd wordt voorgeschoteld. Kies daarom iedere week voor één feestmaaltijd. Bestel bijvoorbeeld een keer eten en laat dit thuis bezorgen. Eten bestellen bij Butlon is niet alleen een feestje voor het hele gezin, maar zorgt er ook nog eens voor dat je een keer niet achter de pannen hoeft te staan.

Gespreksstof

Als iedereen zijn mond stijf dicht houdt aan tafel is er natuurlijk weinig aan. Probeer daarom voldoende gespreksstof te creëren. Zitten er kinderen aan tafel? Betrek ze dan zoveel mogelijk in het gesprek. Grote kans dat zij niet zitten te wachten op volwassenpraat, dus probeer een beetje interesse te tonen in hun belevingswereld. Stel vooral open vragen, zodat je geen ‘ja’ of ‘nee’ antwoorden krijgt.

Wil je een keer echt optimaal genieten van je gezin en niet continu bezig zijn in de keuken? Dan is eten bestellen in Enschede een prima oplossing. Zo houd je tijd over om extra aandacht aan de kinderen te geven en geniet iedereen ook nog eens van een heerlijke maaltijd. Zo maak je van het eten aan tafel een klein feestje.

Leave a Response