dinsdag, mei 30, 2023
TuinWonen

Een positieve voetafdruk met een groen dakmengsel

Een positieve voetafdruk met een groen dakmengsel

Je denkt al een tijdje na over wel of niet een groen dak. Het idee is leuk, maar nu nog doen! Je laat immers een positieve voetafdruk achter als je ook met je idee aan de slag gaat en het daadwerkelijk uitvoert, eventueel met subsidie. Het plan ten uitvoer brengen kan een hele grote impact hebben. Eerst in je eigen straat, dan misschien de buurt waar je woont en zo verder. Durf ervoor te gaan en profiteer dan natuurlijk zelf ook van je groene dak.

De voordelen van een groen dak

Er is op dit moment niet zo heel veel groen in de stad waar je woont. Je kan één van de eersten zijn die dat gaan veranderen. Jouw daktuin is straks heel aantrekkelijk voor bijen en vlinders en daardoor verbetert het groene dak de biodiversiteit. De bloemetjes op je dak zorgen voor stuifmeel en nectar voor de bijtjes. Kruiden en bloemen zijn uitermate geschikt als beplanting van je groene dak, neem bijvoorbeeld het dakmengsel van BUMA handel met 19 verschillende soorten laagblijvende bloemen en kruiden die samen een kleurrijk geheel vormen.

Een groen dak heeft een positieve invloed op de mens. Ook helpt een groen dak in een hete zomer de temperatuur in de stad te verlagen, zorgt het mede voor een schonere lucht en dempt het harde geluiden. De leefbaarheid in je stad wordt verbeterd en alleen al de kleur groen zorgt voor positieve gevoelens en gedachten. Groen werkt rustgevend en vermindert stress. Fijnstof wordt opgevangen en extra zuurstof zuivert de lucht. Je ziet dat een groene leefomgeving een positieve kracht is voor je gezondheid. Het groene dak is een uitkomst in een drukke stad!

Het groene dak is ook een extra ontlasting van het riool. Elk groen dak neemt een gedeelte van het regenwater op en geeft het door verdamping terug aan de atmosfeer. Er komt hierdoor minder regenwater op de straattegels en in het riool.

Het groene dak met dakmengsel isoleert

Een plat dak zonder groen kan de temperatuur wel tot 70° C oplopen, terwijl planten niet heter worden dan 35° C! In de zomer blijft de temperatuur onder het dak in huis koeler en in de winter juist warmer waardoor je met een groen dak behoorlijk wat energie bespaart.

Maak een verschil met je eigen groene dak

Durf de stap naar een groen dak te nemen en maak een verschil in de stadse betonnen wereld. Laat een daktuin aanleggen en maak gebruik van het speciale dakmengsel van BUMA handel.

Leave a Response