dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

De voordelen van een vintage vloerkleed in huis

vintage vloerkleed in huis

Vloerkleden zijn onmisbaar in ieder interieur. Toch zien we nog al te vaak dat mensen deze achterwege laten. Waarom zou je? Je interieur ziet er toch verder heel stijl uit? Wat men vaak niet beseft is dat vloerkleden niet alleen een decoratieve functie vervullen. Ze geven ook extra warmte en kunnen een grotere ruimte sfeervoller maken. Een vloerkleed kan een ruimte maken of breken. Zo simpel is het. Het kopen van een vloerkleed is daarom ook lastiger dan je denkt. Je wil niet de verkeerde keuze maken. Tegelijkertijd is het aanbod ook heel groot.

Heb je al eens gedacht over het gebruik van vintage vloerkleden in huis? Deze zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. En dat is zeker niet zonder reden. Daarom zetten we de grootste voordelen van een vintage vloerkleed in huis alvast op een rijtje.

Allesbehalve saai

Bij vintage denkt men al gauw aan oubollig. Vintage lijkt soms een mooie beaming te zijn voor oude meubels en decoratieve objecten. Je zit echter niet te wachten op je grootmoeders interieur. Goed nieuws. Een vintage vloerkleed is namelijk allesbehalve saai en zeker niet oubollig. De vintage trend past juist prima in de huidige woontrends en voelt ontzettend modern aan. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, maar het is echt zo. Ontdek maar eens meer over de woontrends van 2021. Je zal merken dat duurzaamheid en vintage een zeer belangrijke rol spelen in de meeste interieurs. Naar verwachting zal de vraag naar dergelijke producten de komende jaren alleen nog maar toenemen. Genoeg redenen dus om overstag te gaan.

De enorme vraag naar vintage vloerkleden is ook duidelijk terug te zien als je naar het enorme aanbod kijkt. Het is tegenwoordig niet meer nodig om alle tweedehands winkels af te struinen, want je kunt ook een geheel nieuw vloerkleed met een vintage look aanschaffen. Hierdoor geniet je nóg langer van deze geweldige uitstraling en weet je zeker dat je goede kwaliteit in huis haalt.vintage vloerkleden

Geschikt voor elk interieur

Kijk eens goed naar je huidige interieur. Wat zie je dan? Hoe zou je jouw interieurstijl omschrijven? Scandinavisch, modern of misschien wel industrieel? Het maakt eigenlijk vrij weinig uit. In 2021 is Mix & Match de ultieme trend. Een vintage vloerkleed kan dus eigenlijk altijd. Bovendien is het aanbod tegenwoordig zó groot en zijn er zoveel verschillende tinten in een vintage vloerkleed, dat je deze altijd bij elk interieur kunt laten passen. Kies voor een vloerkleed met een zelfde kleur als de rest van het interieur en het kleed past perfect bij de rest. Dit betekent natuurlijk niet dat je de gehele kamer groen of blauw moet kleuren. Enkel een paar kaarsen of kussentjes in dezelfde accentkleur toevoegen is voldoende om er één geheel van te maken.

Opvallend en sfeervol

Als je op zoekt bent naar een echte eyecatcher die jouw interieur compleet maakt, dan zijn vintage vloerkleden absoluut de beste keuze. Ze geven iedere ruimte net dat beetje extra. Hierdoor maak je niet alleen de ruimte compleet, maar geef je deze ook een geheel nieuwe karakteristieke uitstraling mee. Precies hetgeen wat je nodig hebt om meer uniciteit in je huis naar boven te halen.

Leave a Response