dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

De PVC vloer voor jou

De PVC vloer voor jou

Er zijn tal van opties als het gaat over het aanleggen van een vloer in jou woning. Daardoor is het heel makkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien. Wil je houtlook of niet? Zo ja, welke kleur, nerf en afwerking wil je hebben? Door als deze opties is het maar al te makkelijk om een verkeerde keuze te maken. Zelfs als je kiest voor een houten vloer heb je nog de opties tussen echt hout of laminaat. De laatste paar jaar is er echter een nieuwe speler op de markt die enorm populair is geworden: PVC vloeren.

PVC heeft veel voordelen tegenover echt hout. Deze voordelen zorgen ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor een polyvinylchloride vloer. Een aantal van deze voordelen lees je hieronder.

  • Misschien wel het grootste voordeel van PVC vloeren is dat ze vele malen goedkoper zijn dan een echt houten vloer. Echt hout moet eerst gegroeid worden om vervolgens gekapt te worden. Daarna moet het vanuit het bos naar een fabriek getransporteerd worden, waarna ze door tal van processen worden verwerkt. Daarna worden ze naar Nederland verscheept om daar verkocht te worden. PVC wordt simpelweg in een fabriek gemaakt en is klaar om gelegd te worden. Deze factoren zorgen ervoor dat PVC goedkoper is.
  • Onderhoud. Een goede PVC vloer heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Het is eigenlijk gewoon leggen en klaar is Kees. Bij echt hout moet je veel meer onderhoud plegen om ervoor te zorgen dat het niet rot of anderzijds vergaat.
  • Als je een vloer van PVC in je huis legt is deze niet van echt te onderscheiden. Ontwikkelingen in fabricatie zorgt ervoor dat deze vloeren een perfecte houtlook hebben. Vroeger was het zo dat bij laminaat vloeren de print rechtstreeks op de onderlaag wordt geprint. Dat zorgt ervoor dat er geen reliëf in het laminaat zit. Daardoor was het onderscheid tussen nep- en echt hout makkelijk te maken. Nu worden PVC vloeren echter gemaakt met reliëf en een betere print en zijn daardoor niet van echt te onderscheiden.
  • Een ander groot voordeel van de PVC vloer is het feit dat ze enorm divers zijn. Voor iedere ruimte is er wel een PVC vloer te vinden. Omdat PVC een soort plastic is kan het in alle denkbare mogelijkheden gemaakt worden. Eén van deze mogelijkheden is bijvoorbeeld steen. PVC kan op zo’n manier gemaakt worden dat het precies op natuursteen lijkt. Je kan dan kiezen uit grote of kleine tegels, licht of donker en nog veel meer. Omdat het geen echt steen is heeft het als bijkomend voordeel dat het een stuk warmer aanvoelt. Je kan bij PVC ook kiezen voor houtlook. Ook in deze houtlook kan enorm gevarieerd worden, zo kun je kiezen voor houtsoorten variërend tussen palissander en beuken. Deze mogelijkheid tot variatie heb je niet bij veel andere soorten vloeren.
  • Duurzaamheid. Er zijn weinig vloer opties die zo duurzaam zijn als PVC. Omdat PVC een enorm hard plastic is kan het jaren lang meegaan zonder onderhoud of vervanging. Moderne PVC vloeren kunnen veel langer mee dan andere kunstvloeren en zelfs langer dan echt hout. Daarnaast is hardhout ontzettend duur. Je krijgt dus een beter product voor minder geld!

PVC vloeren zijn dus dé manier om jouw nieuwe huis of verbouwing een nieuwe uitstraling te geven. Vraag dus snel een offerte aan voor jou PVC vloer!

 

Leave a Response