dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Aandachtspunten bij het kiezen van een houten vloeren

Aandachtspunten bij het kiezen van een houten vloer

De vloer is een van de belangrijkste onderdelen wanneer je een bepaalde stijl wilt creëren in je huis. Een houten vloer is niet alleen heel mooi. Maar ook fijn om over te lopen. Er zijn echter een aantal aandachtspunten belangrijk om in de gaten te houden. Denk aan het uiterlijk, de kleur en hoeveel onderhoud je nodig hebt. Gelukkig zijn houten vloeren beschikbaar in talloze uitvoeringen. Zo zit er voor iedereen wel wat moois bij. Maar waar moet je nu allemaal op letten? Bij het kiezen van een houten vloer? Je leest het hier!

De kamer

De vloer, wanden en het plafond creëren het gevoel van ruimte in jouw huis. De combinatie van deze drie elementen kunnen het gevoel van ruimte geheel veranderen. Afhankelijk van de zaken zoals de kleuren, patronen en de verlichting. Met de vloer creëer je de basis van je huis. Daarnaast creëer je er het karakter mee voor de rest van je kamer. Zo zal je de meubels en andere decoratie afstemmen op de vloer. Mocht je niet zeker zijn over je keuze, dan kun je een professional raadplegen. Houten vloeren van floorsite zijn bijvoorbeeld niet alleen heel mooi. Maar ze kunnen je ook van gedegen advies voorzien.

De vloer vormt de basis

Een vloer is veel meer dan alleen iets om op te lopen. Zo dragen de vloer, de muren en het plafond bij aan het gevoel van de kamer. Daarom is het bij het ontwerpen van je huis belangrijk om de vloer eerst in overweging te nemen. De vloer is namelijk de basis. Want hoewel je de muren en het plafond eenvoudig opnieuw kunt schilderen. Zal dit bij de vloer moeilijker worden. Het uiterlijk van de vloer kan sterk variëren tussen verschillende houtsoorten. Probeer dus goed na te denken over de mogelijkheden van de verschillende houtsoorten die zoal beschikbaar zijn.vloer basis

Welk houtsoort moet ik kiezen?

De kleur van de vloer heeft veel invloed op de uitstraling van een kamer. Zo zal een donkere vloer veel licht ‘inslikken’. Maar zal het wel voor een warm en gezellig gevoel zorgen. Bij een lichte vloer zal je het licht reflecteren, waardoor er meer ruimte aan de kamer wordt toegevoegd.

Welke vloer is het meest geschikt voor welke kamer?

Maar welke vloer is nu het meest geschikt voor welke kamer? Om die vraag te beantwoorden dien je eerst na te denken over hoeveel mogelijke slijtage er gevormd zal worden. Zo kun je een gelakte vloer makkelijker schoonmaken. Maar je dient ook de hardheid van een vloer in overweging te nemen en de mogelijkheid om het opnieuw te schuren. Vraag altijd na bij je leverancier hoe bestendig jouw vloer is tegen slijtage. Een vloer in de woonkamer zal beter tegen een stootje moeten kunnen, dan een vloer op je slaapkamer.

Onderhoud van je vloer

Houten vloeren zijn over het algemeen duurzaam en makkelijk schoon te houden. Door je vloer regelmatig te onderhouden, kun je de mooie uitstraling langer behouden. Een geoliede vloer zal echter meer onderhoud vragen dan een gelakte. Ook zullen lichtere vloeren meer onderhoud nodig hebben dan donkere.

Leave a Response