dinsdag, oktober 3, 2023
Algemeen

4 tips om eenvoudig meer groen in huis te halen

4 tips om eenvoudig meer groen in huis te halen

Wie wordt er nou niet gelukkig van een groene omgeving? Een nieuwe plant in huis doet wonderen voor de sfeer en is ook nog eens heel goed voor de luchtkwaliteit. Planten leveren meer zuurstof en verbeteren de luchtvochtigheid binnen de woning. Kortom: genoeg redenen om meer groen in huis te halen. Maar hoe pak je dit precies aan? Waar moet je aan denken? In dit artikel geven we vier tips om eenvoudig en snel meer groen in huis te halen. 

1. Maak een statement 


Wil je eens iets anders dan een simpele kamerplant? Wees dan niet bang om grootser uit te pakken. Een waar statement te maken. Dit doe je bijvoorbeeld door één grote plant te kiezen, maar je kunt er ook voor kiezen om een hele groene wand te creëren. Voorbeelden hiervan zie je duidelijk terug op www.roessink.com

Groene wanden zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Middels een innovatief ophangsysteem worden hierbij tientallen planten aan de muur gehangen. Zo creëer je een oase van groen aan de muur. Laat je wel informeren over het soort planten dat je gebruikt. Het is prettig wanneer ze niet al te veel onderhoud behoeven. Luchtzuiverende planten plaatsen wordt zo direct een stuk aantrekkelijker. 

2. Wees niet bang om fouten te maken 


Sommige mensen zijn veel te voorzichtig wanneer ze groen in huis halen. Ze proberen alle planten perfect op elkaar af te stemmen, geschikte bloempotten uit te kiezen en vooral geen gekke uitspattingen te maken. Alles om maar geen enkele fout te maken. 

Bedenk echter goed dat je heel weinig fout kunt doen als je groen in huis haalt. Het combineren van verschillende planten kan juist heel aantrekkelijk zijn. Je kunt eigenlijk nooit de fout ingaan. Zelfs niet wanneer je speelt met verschillende kleuren en formaten. Dit kan het geheel juist een stuk speelser maken. Wees dus niet bang om te experimenteren en ontdek wat het beste bij jouw woning past. 

3. Nooit genoeg 


Ben je bang om te veel planten in huis te halen? Dan is deze angst meestal ongegrond. Zeker wanneer je de planten wilt gebruiken om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Hoe meer planten je hiervoor gebruikt, hoe beter dit zal zijn. Je kunt dan ook eigenlijk nooit genoeg planten in huis halen. Twijfel je er toch over of alles wel in huis past? Kiest dan voor planten die zowel binnen als buiten gehouden kunnen worden. Indien het dus toch een beetje teveel van het goede is, kan je altijd nog een deel naar buiten verplaatsen. 

4. Kies voor hangplanten 

Heb je maar heel weinig ruimte in huis? Dan biedt een groene wand de uitkomst. Als je dit toch niet wilt, dan zou je ook nog voor hangplanten kunnen kiezen. Doordat je hierbij de hoogte gebruikt, bespaar je ongelooflijk veel ruimte. Dit zorgt bovendien voor een mooie, natuurlijke sfeer in huis. Hoe meer planten er naar beneden hangen, hoe meer je dat ‘jungle’ gevoel in huis haalt. 

Leave a Response