dinsdag, oktober 3, 2023
duurzaamWonen

3 tips om de waarde van je woning te laten stijgen

3 tips om de waarde van je woning te laten stijgen

Ben je op zoek naar mogelijkheden om de waarde van je woning te laten stijgen? Er zijn verschillende stappen die je in zo’n geval kunt ondernemen. Een deel van deze stappen zou je zelf uit kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld aan het aanpakken van de tuin! Een fraai aangelegde tuin geeft je woning een goede uitstraling. Iets wat ertoe leidt, dat potentiële kopers sneller geneigd zullen zijn om meer te betalen. Er zijn ook klussen, die je wellicht liever aan een vakman overlaat. In dit artikel vind je drie tips die je helpen om de waarde van je woning te laten stijgen.

Tip 1: laat de wanden en kozijnen van je woning opnieuw schilderen

Een manier om je woningwaarde te doen laten stijgen, is het opnieuw verven van de wanden in huis. Ook is het interessant om de kozijnen buiten je woning opnieuw te laten schilderen. Zeker voor deze laatste klus komt de hulp van een professionele schilder vaak goed van pas! Wist je dat het verven van de kozijnen lang niet altijd hoeft te wachten tot het voorjaar of de zomer? Er zijn ook schilders die hun diensten in de winterperiode aanbieden. Door de kozijnen tijdig van een nieuwe laag verf te voorzien ga je houtrot tegen. Houtrot is het gevolg van afbladderend van schilderwerk, wat niet langer bescherming biedt aan het houtwerk. kozijnen van je woning opnieuw schilderen

Tip 2: zorg voor een verbetering van de isolatie

Naast de mogelijkheid om de wanden in huis en de kozijnen buiten je woning om te laten schilderen, kun je overwegen om de isolatie te verbeteren. Breng bijvoorbeeld vloerisolatie aan, zorg dat enkelglas vervangen wordt door HR+-isolatieglas, verbeter de isolatie onder het dak, enzovoorts. Een verbeterde isolatiewaarde zorgt er niet alleen voor dat je woning meer waard wordt. Ook neemt je energieverbruik sterk af. Zo verdien je de investering in een verbetering van de isolatie maandelijks voor een deel terug!

Tip 3: investeer in zonnepanelen op je dak

Niet alleen het verbeteren van de isolatie in huis leidt tot een afname van het energieverbruik. Ook is het slim om te investeren in zonnepanelen op het dak van je woning. De zonnepanelen wekken een deel van de benodigde energie voor je op, waarmee je bijdraagt aan het tegengaan van de klimaatverandering en je energierekening jaarlijks lager uitvalt. De gemiddelde prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren gedaald, terwijl het rendement hiervan toenam.

Leave a Response