maandag, juli 22, 2024
Wonen

Zo wordt jouw woonkamer een ontspannen plek

Zo wordt jouw woonkamer een ontspannen plek

Wanneer je een drukke dag hebt gehad op het werk wil je het liefst thuiskomen in een fijne omgeving. Een omgeving waar je de drukte kunt achterlaten en waar je heerlijk kunt ontspannen. Vaak is de woonkamer zo’n omgeving die jou dat gevoel moet geven, want hier wordt het meeste geleefd. Hieronder geven we jou een aantal tips hoe jij ervoor kunt zorgen dat de woonkamer aanvoelt als een aangename ruimte.

1. Kleurgebruik

Allereerst is het kleurgebruik in de woonkamer bepalend voor de sfeer die het uitstraalt. Laat daarom felle kleuren achterwege, want deze kunnen juist stressvol werken. Kies in plaats daarvan voor neutrale kleuren zoals grijs, taupe of wit. Ook lichtblauw doet wonderen: het blijkt dat blauw minder stress oplevert en zelfs zorgt voor een betere nachtrust. Je kunt ook kiezen om voor de wat warmere kleuren te gaan, zoals lichtbruin. Zo lang het niet te fel en te opvallend wordt, zit je in de goede richting.

2. Een fijne zithoek

Een ontspannen moment begint pas bij een fijne zithoek. Een zithoek waar je lekker languit op kunt chillen. En om pas écht te kunnen ontspannen is het belangrijk om eens de televisie uit te doen en de socialmediakanalen af te sluiten. Maak bijvoorbeeld eens tijd voor een audioboek. Luister aandachtig naar het verhaal, verdiep je in de hoofdrollen en vergeet even alles om je heen. Er bestaan verschillende luisterboeken apps, zoals Storytel en Kobo die je eerst gratis kunt uitproberen. Zo kom je erachter wat de beste luisterboeken app voor jou is en geniet daarna van nog meer verhalen met een luisterboekenabonnement. Hét ultieme moment om even heerlijk te ontspannen!

3. Planten zijn een must

We weten allemaal dat planten de woonkamer kunnen opvrolijken, mits je ze natuurlijk goed verzorgd: deze plantentips kunnen jou daarbij helpen. Maar wist je dat planten naast hun vrolijke uitstraling ook een rustgevende werking hebben? Vooral planten met een luchtzuiverende werking kunnen jou helpen om te ontspannen. De planten zorgen namelijk voor een gezonde lucht en halen schadelijke stoffen uit de lucht. Kies dus voor een aantal groene vrienden in het interieur, zoals de krulvaren of de lepelplant, en ontdek de wonderen van de planten.

4. De juiste verlichting

Een woonkamer met een ontspannen uitstraling en een tl-balk passen niet bij elkaar in het rijtje. Een ontspannen woonkamer oogt namelijk gezellig en sfeervol. En dat realiseer je pas met de juiste verlichting. Laat daarom het felle witte licht achterwege en kies in plaats daarvan voor een warme lichtbron. En om het nóg gezelliger te maken: steek een geurkaarsje aan – met natuurlijk een geur die jou doet ontspannen.

Leave a Response