dinsdag, oktober 3, 2023
Wonen

Zelf klussen in huis: welk gereedschap heb je zeker nodig?

Zelf klussen in huis welk gereedschap heb je zeker nodig?

Als je pas begint met klussen, of wellicht al een ervaren klusser bent, en een nieuwe woning betrekt is het belangrijk om je gereedschapskust bij te vullen. Er gaat immers nets boven een goed gevulde gereedschapskist, zodat jij iedere klus in huis zelf kunt aangrijpen. Zelfs wanneer je twee linkerhanden hebt is dit geen overbodige luxe. Er blijven immers altijd klussen bestaan waar je echt niemand anders voor in hoeft te schakelen en dan is het wel zo vervelend als je telkens weer gereedschap en/of materiaal moet lenen.

Om je huis op te knappen heb je niet alleen het juiste gereedschap en materialen nodig, maar ook de nodige kennis. Gelukkig is vrijwel iedereen in staat om te klussen. Het vergt enkel een beetje inlevingsvermogen en de wil om te leren. Maar welk gereedschap heb je minimaal nodig om de meeste basis klussen uit te kunnen voeren? Wij zetten ze hieronder voor jou op een rijtje.

Milwaukee M18: handige reciprozaag

Ben je van plan om steeds kundiger te worden in jouw werkzaamheden en wellicht zelfs metaal of hout te bewerken in de toekomst? Dan mag een handige reciprozaag zeker niet ontbreken. Deze zaag kan vergeleken worden met een decoupeerzaag en wordt voor verschillende doeleinden toegepast. Een Milwaukee M18 kopen is de beste beslissing die je kunt maken als je over een geweldige zaak mét ijzersterke motor wilt beschikken.

Milwaukee M18Wist je dat de reciprozaag zelfs over een flexibel zaagblad kan beschikken? Hierdoor hoeft deze niet enkel gebruikt te worden tijdens sloopwerkzaamheden of om buizen of houtblokken door te snijden, maar ook om buizen gelijk met de muur af te snijden. Werkelijk alles is mogelijk!

Klauwhamer

Dit is misschien wel het meest voor de hand liggende stuk gereedschap in dit rijtje, maar we mogen hem zeker niet ongenoemd laten. Waar is een klusser immers zonder hamer? Of beter gezegd, waar is een klusser zonder een ijzersterke klauwhamer? Waar een hamer enkel gebruikt wordt om spijkers in hout te slaan of delen aan elkaar te bevestigen, zal een klauwhamer voor nog veel meer verschillende doeleinden gebruikt worden. Deze is immers niet alleen geschikt voor het bevestigen van onderdelen en het doen van lichte sloopwerkzaamheden, maar ook voor het verwijderen van oude schroeven en spijkers. Multifunctioneel dus.

Boormachine

Nog zo’n handig stuk gereedschap wat eigenlijk in ieder huishouden aanwezig moet zijn. Bij de meeste moderne klussen wordt deze toegepast om de klus nog voorspoediger te laten verlopen. De meeste beginnende klussers maken gebruik van een elektrische boormachine. Hiermee kun je eenvoudig schroeven in- en uitdraaien of gaten in de muur boren. Ook een handboor kan eventueel gebruikt worden, maar deze wordt voornamelijk gebruikt om plekjes te bereiken waar je met de elektrische handboor niet bij komt of om slechts kleine gaten te boren.

Complete set schroevendraaiers

Ook een complete set schroevendraaiers mag zeker niet in jouw gereedschapskist ontbreken. Deze komen niet alleen bij heel veel verschillende situaties van pas, maar zijn ook tijdens het klussen van essentieel belang. Doordat er ontzettend veel verschillende schroeven bestaan is het verstandig om over verschillende schroevendraaiers te beschikken. Kies daarom direct voor een complete set, zodat je nooit misgrijpt!

 

Leave a Response