maandag, juli 22, 2024
InterieurWonen

Welke interieurstijl past bij jou?

Welke interieurstijl past bij jou?

Er zijn ontzettend veel populaire interieurstijlen. Soms ben je helemaal verliefd op een bepaalde stijl die je in de winkel ziet of kom je bij vrienden en geniet je van de ultieme ‘wauw-factor.’ Deze stijl omschrijven is echter een heel ander verhaal. Doordat ons land zoveel verschillende interieurstijlen kent, is het lastig om te bepalen hoe een interieur omschreven kan worden.

Ook in je zoektocht naar een geheel nieuw interieur kan het prettig zijn om meer over de populairste interieurstijlen te weten te komen. Want welke interieurstijl past nu écht bij jou? Daarom hebben wij een lijst met de populairste interieurstijlen van dit moment gemaakt. Lees deze aandachtig door voordat je voor een nieuw interieur bij Haco gaat shoppen.

Scandinavisch interieur

Het Scandinavisch interieur heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Dit blijft met stipt om nummer één de populairste interieurstijl van dit moment. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van lichte kleuren (wit, grijs, zwart of pastelkleuren), natuurlijke materialen en minimalisme. Scandinavische interieurs worden ook wel omschreven als licht, fleurig en romantisch.

Industrieel interieur

Er zijn van die interieurstijlen die nooit meer weg zullen gaan. Die blijvend populair zijn en ieder jaar juist weer meer harten lijken te veroveren. Dit geldt in elk geval zeker voor het industriële interieur. Het industriële interieur kan worden omschreven als stoer en robuust. Vergelijkbaar met de uitstraling van zeer oude fabriekspanden, maar dan in een modern jasje. Opvallend genoeg is deze stijl door de jaren heen wel in twee verschillende varianten gesplitst. Aan de ene kant de zeer stoere en ruige variant, waarbij er ook voornamelijk donkere kleuren worden gebruikt. Aan de andere kant de robuuste variant, waarbij veel lichte kleuren worden gebruikt. Allebei stoer, maar net een tikkeltje anders gestyled. Kenmerkend voor een industrieel interieur is het gebruik van robuuste materialen zoals metaal, hout en baksteen.

Industrieel interieur

Landelijk

Bij een landelijk interieur denken de meeste mensen nog steeds direct aan het boerse leven. Inmiddels wordt deze stijl echter overal in Nederland gebruiken. Zowel in standaard woningen als zelfs in fabriekspanden en restaurants. Een landelijk interieur bevat vooral veel natuurlijke elementen. Dit wordt vaak afgetopt met geweven linnen. Het landelijke interieur is te omschrijven als romantisch, stijlvol en tijdloos. De basiskleuren die bij de landelijke interieurstijl worden gebruikt zijn wit, beige en andere natuurlijke tinten. Vandaag de dag zien we dat de landelijke stijl ook steeds vaker gecombineerd wordt met pasteltinten.

Shabby Chique

Dit is een interieurstijl waar mensen doorgaans minder bekend mee zijn. Tenminste, ze zijn minder bekend met de term. Zodra je de definitie kent, zal je gelijk beseffen dat steeds meer mensen hun woning (gedeeltelijk) volgens deze trend hebben aangekleed. Shabby Chique staat vooral in het teken van tweedehands chique meubilair. Hierbij kun je dus denken aan oude bankjes met een prachtige vintage look, spiegels met gebruikerssporen en hele fijne textielsoorten om het geheel compleet te maken. Shabby Chique is niet alleen een zeer interessante interieurstijl omdat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt, maar het is ook nog eens enorm uniek. Ieder interieur is anders. Bij een Shabby Chique interieur bestaat het kleurenpalet vooral uit lichte en natuurlijke kleuren. Denk aan fijne pasteltinten, wit, ecru en beige.

Leave a Response