dinsdag, oktober 3, 2023
InterieurWonen

Wat is het verschil tussen een stompe deur en een opdekdeur?

wat-is-verschil-tussen-stompe-deur-en-opdekdeur

Je bent bezig met je woning en dan ben je op zoek naar een geschikte deur. Je bent je er in aan het verdiepen en dan kom je allerlei soorten deuren tegen. Zo heb je de termen stompe deur en afdekdeur. Maar heb jij enig idee wat de verschillen zijn en welke deur jij dan het beste kunt kiezen? We helpen je graag en leggen je daarom de verschillen uit. Zo kun jij nog beter je keuze maken en zo weet jij ook welke deur het beste bij jouw woning past.

Verschillende deuren

Om je een goed beeld te geven van de soorten deuren leggen wij je de verschillen uit. Als je spreekt over een stompe deur dan gaat het over een deur met rechte zijkanten en deze valt helemaal in het kozijn. Maar let goed op want bij een opdekdeur valt deze maar half in het kozijn en half op het kozijn. Je hebt bij de stompe deuren geen linker of rechter draairichting. De zijkanten zijn namelijk identiek. Het is dus heel duidelijk wat de verschillen zijn en zo kun jij dan ook voor jezelf nagaan wat voor jou de beste optie kan zijn binnen je interieur.

Als je de stompe deuren af moet hangen, dan werk je daarvoor met scharnieren. Deze worden dan met schroeven in de deur en op het kozijn gemonteerd. Het is iets wat je zelf kunt doen, maar je kunt het ook altijd laten doen. Daarom is het goed dat jij je keuze ook gaat maken en nagaat wat voor jou het meest handige is. Als je tijd hebt dan kun je het allemaal zelf doen, maar wanneer je er weinig ervaring mee hebt of je hebt geen tijd, dan zijn er mensen die het voor je kunnen doen. Het is in ieder geval van belang dat alles netjes wordt gemonteerd. Het komt dan ook heel nauw want het moet goed vast zitten.

Welke keuze maak jij?

De voorkeur bij veel mensen gaat uit naar een stompe deur boven een opdekdeur. Stompe deur is dan ook een deur die vaker wordt gekozen vanwege de rechte zijkanten en omdat deze volledig in het kozijn valt. Iedereen heeft een eigen smaak en voorkeur. Maar het is ook goed om naar de materialen, maten en voordelen te kijken. Dit is dan ook de reden dat de meeste mensen de stompe deuren kiezen. Het is dan ook nog zo dat je voor jezelf de keuze kunt maken qua kleur wat jij mooi vindt. Er is veel mogelijk daarin en dat zorgt er ook voor dat het toegankelijk is om deze soort te kiezen. Maar eerst maar eens goed kijken naar de materialen, maten en kleuren en aan de hand daarvan kun jij je keuzes maken en heb jij snel een deur die binnen jouw interieur past.

Leave a Response