vrijdag, augustus 12, 2022
duurzaamWonen

Vloerverwarming: tips, prijs & advies!

Vloerverwarming tips, prijs & advies!

Nooit meer koude voeten? Dan biedt een vloerverwarming de oplossing. Steeds meer nieuwe woning worden standaard verrijkt met een vloerverwarming. In oudere woningen zit dit niet standaard. Gelukkig kan dit ook op een later moment nog worden gelegd. Maar waarom zou je voor een vloerverwarming kiezen? Welke vloerverwarming is de beste keuze? Waar moet je precies aan denken? En welke prijs betaal je hiervoor? In dit artikel lees je alles wat je moet weten!

Verschillende soorten vloerverwarming

Er zijn heel veel verschillende soorten vloerverwarming mogelijk. Hierbij maken we onderscheid tussen traditionele vloerverwarming, elektrische vloerverwarming en infrarood vloerverwarming.

Traditionele vloerverwarming

De traditionele vloerverwarming blijft verreweg het meest effectief. Deze bestaat uit allemaal verschillende speciale slangen waar vervolgens warm water door heen loopt. Deze slangen geven hun warmte af aan de vloer. De vloer zorgt er vervolgens voor dat deze warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Een groot voordeel van een traditionele verwarming is dat je een stuk minder hoeft bij te verwarmen wanneer deze eenmaal op temperatuur is. Enkel verwarmen met een de vloerverwarming is mogelijk. Dit kan op de lange termijn tot een fikse kostenbesparing leiden.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming wordt met name gebruikt in kleine ruimtes, zoals de badkamer en de keuken. Dit kan als alternatief gebruikt worden voor de traditionele vloerverwarming, maar is minder geschikt voor grote ruimtes omdat het veel energie verbruikt. Toch kan het in sommige situaties alsnog tot een flinke kostenbesparing leiden. Dit zien we bijvoorbeeld bij kleine badkamers. We kennen allemaal wel de koude ochtenden waarbij we vol schrik op de koude badkamervloer gaan staan. Om dit te voorkomen zou je de verwarming in de badkamer aan kunnen zetten, maar dat vreet energie omdat je dan ook de rest van de woning moet verwarmen. Met enkel een elektrische vloerverwarming in de badkamer zou je dit probleem op kunnen lossen. Meer wooncomfort, maar wel een lagere energierekening dus.

Infrarood vloerverwarming

Infrarood vloerverwarming is nog relatief nieuw en wordt vaak in combinatie met zonnepanelen gebruikt. Op die manier wordt er een steentje bijgedragen aan het milieu. Infrarood vloerverwarming verbruikt relatief minder energie, omdat het op gevoelstemperatuur werkt.

Voor welke vloerverwarming kies ik?

Welke vloerverwarming voor jou de beste keuze is, is van heel verschillende factoren afhankelijk. Daarom is het belangrijk om je van tevoren af te vragen wat je precies van de verwarming verwacht. Daarnaast is het ook verstandig om bij vloerverwarming de kruipruimte te isoleren. Op die manier voorkom je dat het rendement lager wordt door te veel kou vanuit de kruipruimte. Weet je nog niet welke vloerverwarming de beste keuze is? Neem dan contact op met een bedrijf en bezoek eventueel een showroom. Op die manier kun je al je vragen stellen en ontvang je een passend antwoord.

Dit zijn de kosten voor het leggen van een vloerverwarming

 

De kosten van vloerverwarming variëren enorm. Niet alleen per aanbieder, maar ook per vloer en algehele persoonlijke situatie. Doordat de prijsopbouw van heel veel factoren afhankelijk is, blijft het lastig om een prijsindicatie te geven. Het best is dan ook om een offerte op te vragen. Zo weet je precies welke kosten je kunt verwachten voor jouw specifieke situatie.

Conclusie

Er zijn tal van verschillende soorten vloerverwarming. Wij onderscheiden er drie: de traditionele vloerverwarming, elektrische vloerverwarming en infrarood vloerverwarming. Een vloerverwarming biedt veel voordelen. Denk aan een hoger wooncomfort en een flinke kostenbesparing op de lange termijn. De kosten van vloerverwarming lopen sterk uiteen, waardoor een offerte meer inzicht zal brengen.

Nog meer weten over vloerverwarming? De beste tips voor vloerverwarming vind je op Vloerverwarming.tips. Welke vloer kan ik combineren met vloerverwarming? Hoe bespaar ik op mijn energierekening? Vraag het aan vloerverwarming Obdam Heerhugowaard.

Leave a Response